USN Campus i Porsgrunn. Foto: Code Arkitektur
USN Campus i Porsgrunn. Foto: Code Arkitektur

HRL Entreprenør bygger studentboliger i Porsgrunn

HRL Entreprenør AS har inngått kontrakt med Studentsamskipnaden i Sørøst Norge (SSN) om bygging av 236 studentboliger på Campus Porsgrunn på Kjølnes i Porsgrunn.

Kontrakten har en verdi på om lag 299 millioner kroner inklusive merverdiavgift. Byggearbeidene starter i oktober/november, og prosjektet overleveres 30. april 2025, skriver entreprenøren i en pressemelding.

HRL Entreprenør vant tilbudskonkurransen i april, og forteller at de har brukt tiden fram til kontraktsignering til en samspillprosess med byggherren. Bygget blir oppført med bæresystem av prefabrikkerte betongelementer og fasadene vil bli kledd med trepanel.

– Dette er en stor dag for oss i HRL Entreprenør. I dagens krevende marked er det langt mellom nye oppdrag og vi er spesielt fornøyde med å lande en slik kontrakt etter en god og konstruktiv samspillfase med byggherren, sier administrerende direktør Roger Dreyer i HRL Entreprenør i meldingen.

– Vi hadde gode erfaringer med HRL Entreprenør i samspill- og byggefase på Studentboligene på Campus Bø, og er veldig fornøyd også med den samspillfasen vi har vært gjennom nå. Nå ser vi fram til en detaljprosjekterings- og byggefase med like god dialog slik at begge parter blir fornøyd med det endelige resultatet, sier prosjektleder hos SSN Lisbeth Varpe i samme melding.

Både byggherren SSN og HRL har høye miljøambisjoner for prosjektet. Bygget er prosjektert i tråd med Breeams miljøkrav, som blant annet betyr at bygget skal leveres med en reduksjon på 20 prosent CO2-utslipp i forhold til tilsvarende bygg. Energitilførsel vil være via brønnpark, samt solceller på store deler av taket.