Nasta og Hitachi inngikk et samarbeid i 1982. Samme året ble den første Hitachi-maskinen levert i Norge. På bildet ser vi blant annet Asbjørn og Finn Røed, som eide og drev det som den gangen het Nanset Standard.
Nasta og Hitachi inngikk et samarbeid i 1982. Samme året ble den første Hitachi-maskinen levert i Norge. På bildet ser vi blant annet Asbjørn og Finn Røed, som eide og drev det som den gangen het Nanset Standard.Foto: Nasta

Hitachi 50 år i Europa – Nasta har vært med på 40

I år er det 50 år siden Hitachi Construction Machinery etablerte seg i Europa. Bare ti år etter inngikk Nasta en avtale med den Japanske produsenten om eneimport og salg av Hitachi maskiner i Norge.

Gravekompaniet Sandefjord ble selskapets første kunde da de kjøpte en Hitachi UH081 den 21. juni 1982. Etter en periode med Fiat-Hitachi fra 1988 til 2002 har Nasta de siste 20 årene igjen kunnet tilby «rene» Hitachi, skriver Nasta i en pressemelding.

I forbindelse med 40-års jubileumet for Hitachi i Norge, fikk Nasta denne uken storfint besøk fra Japan, da Yusuke Kajita, vice president and executive officer fra Hitachi Construction Machinery, besøkte forhandleren på hovedanlegget i Larvik, etterfulgt av et lite besøk ved Nasta sin avdeling på Kjeller utenfor Lillestrøm.

Fikk gave

Mr. Kajita takket for et langt og godt samarbeid fra 1982, og overrakte deretter bilde med en kollasj av norske kunder som takk. Visepresidenten avsluttet med et hjertelig ønske om minst 40 nye og suksessfulle år sammen, skriver Nasta i meldingen.

Hitachi har gjennom de siste årene fattet spesiell interesse for Nasta sin forskning på utslippsfrie maskiner. Derfor hadde Mr. Kajita også med seg to ledere for utvikling av fremtidens maskiner til Larvik, Mr. Takashi Niidome og Mr. Makoto Matsushita. Fra ledelsen i Hitachi Europa deltok også Mr. Rene Koops og Mr. Satoshi Konno, opplyser Nasta.

Yusuke Kajita, vice president and executive officer fra Hitachi Construction Machinery, overrakte gave til Nasta og takket for et langt og godt samarbeid.

Yusuke Kajita, vice president and executive officer fra Hitachi Construction Machinery, overrakte gave til Nasta og takket for et langt og godt samarbeid.

Foto: Nasta

Fornøyd Nasta-sjef

Administrerende direktør Tom Johansen i Nasta var svært godt fornøyd etter besøket.

– Nasta er en av få forhandlere i Europa som kan vise til 40 års samarbeid med Hitachi. Ekstra stas er det å bli æret med besøk fra toppledelsen i Japan. Med Hitachi som hovedleverandør kan Nasta vise til sunn vekst hvert år fra 1982, og er i dag en av landets største leverandører av anleggsmaskiner. Hitachi har i alle disse årene levert kvalitetsprodukter, og når dagens og fremtidens maskiner utvikles er det en trygghet for Nasta å vite at produsenten alltid vil sette driftssikkerhet og kundens behov øverst på sin prioriteringsliste. Gjennom førsteklasses samarbeid, ikke minst på teknisk side, har Hitachi hjulpet Nasta å «Norskifisere» flere av maskinmodellene til å fungere best mulig for dyktige og krevende norske entreprenører. Vi gleder oss til videre samarbeid, sier han.

I forbindelse med 40-års jubileum for Hitachi i Norge, fikk Nasta denne uken storfint av Hitachi-ledere fra både hovedkontoret i Japan og Europa.

I forbindelse med 40-års jubileum for Hitachi i Norge, fikk Nasta denne uken storfint av Hitachi-ledere fra både hovedkontoret i Japan og Europa.

Foto: Nasta

50-års feiring under Bauma

Hitachi vil feire sitt 50-års jubileum i Europa under årets Bauma. Der vil de bl.a. vise frem en av de første Hitachi UH-maskinene i Europa, en UH04. Den fullstendig oppussede maskinen blir ett av trekkplasterne på en stand med mange nyheter.

Snart vil også Nasta kunne vise publikum en oppusset versjon av en Hitachi UH-maskin. Maskinen med det laveste serienummer i Norge har nemlig bruktsjef Epsen Andersen kjøpt tilbake, og Hitachi UH 081’en gjennomgår i øyeblikket en total make-over, opplyser Nasta.

Dette er den første Hitachi-maskinen Nasta (da Nanset Stanard) kjøpte til Norge i 1982.

Dette er den første Hitachi-maskinen Nasta (da Nanset Stanard) kjøpte til Norge i 1982.

Foto: Nasta