Kommunikasjonssjef Carine Bogusz i Batimat.PR-sjef med ansvar for Pollutec-messen, Marie Lalanne.Norgesansvarlig Joséphine Sconza i Promosalons / Franske Fagmesser.Visepresident i Paris Region Entreprises, Jeanluc Margot-Duclot.Kommunikasjonssjef med ansvar for SIMA, Karine Le Roy.Kommunikasjonssjef Carine Bogusz i Batimat.Laurence Agostini i den franske promoteringsorganisasjonen Promosalons.

Forbereder fransk fagfest

Fagmessene Pollutec og Batimat møtte onsdag norske interessenter i forkant av de to messene i henholdsvis desember 2014 og november 2015.

Over 3.500 besøkende og i underkant av 200 utstillere fra Norge deltok i fjor på fagmesser i Frankrike. I alt trekker franske messer over 21.000 besøkende fra de nordiske landene i året.

til 5. desember i år arrangeres miljøkonferansen Pollutec i Lyon for 26. gang. Her er bærekraftig byutvikling, ansvarlige industriprosesser og bærekraftig utvikling av helseinstitusjoner tema.

Man venter 65.000 besøkende til messen, og 2.300 utstillere fra 40 land. Statkraft og det norske bioenergiselskapet Cambi skal holde foredrag om bærekraftighet og energi. Skanska Sverige skal fortelle om OPS-prosjektet Karolinska Solna universitetssykehus i Stockholm under temaet bærekraftig utvikling av helseinstitusjoner.

Batimat allerede i tusen

Nesten et år etter Pollutec samles byggevarebransjen seg i Paris for Batimat 2015. Det som er verdens største byggevaremesse, legger opp til rundt 2.600 utstillere, og allerede er omtrent 1.000 av disse bekreftet.

Ingen a de bekreftede utstillerne kommer fra Norge. Heller ikke da Batimat sist ble arrangert, i november 2013, stilte Norge med utstillere i messen.

– I 2011 hadde vi nordisk fokus, og i fjor hadde vi Snøhetta på besøk, så det kan godt hende vi ser oss om etter norske bidrag til den kommende messen også. Dere ligger langt fremme i den europeiske byggebransjen, og spesielt med tanke på bærekraftighet, sier kommunikasjonssjef for Batimat, Carine Bogusz, på besøk i Oslo.

Suksessoppskrift

Bogusz forteller at neste års Batimat vil skje innenfor de samme rammene som fjorårets, med 90.000 kvadratmeter messeareal i den franske hovedstadens største messesenter, Paris Nord Villepinte, sammen med messene I nterclima+elec (energieffektivitet i bygninger) og Idéo bain (baderom).

Samlemessen var ny av fjoråret, og Bogusz forteller at man med samarbeidet har kommet frem til en oppskrift som fungerer.

– Det var helt klart en suksess, og vi kommer nok til å fortsette på samme måte i en del år fremover, bekrefter hun overfor Byggeindustrien.