Byggmakker og Onninen samles under navnet Kesko i Norge, men Byggmakker og Onninen vil fortsatt bestå som selvstendige merkevarer. Foto: Kesko
Byggmakker og Onninen samles under navnet Kesko i Norge, men Byggmakker og Onninen vil fortsatt bestå som selvstendige merkevarer. Foto: Kesko

Byggmakker og Onninen samles i ett selskap

Byggmakker og Onninen samles under navnet Kesko i Norge, men Byggmakker og Onninen vil fortsatt bestå som selvstendige merkevarer.

Det skriver Kesko i en pressemelding mandag.

Målet med samlingen er, ifølge meldingen, at fagfolkene i Kesko skal få mer tid til kundene og bruke mindre tid på administrasjon og interne prosesser.

­– Byggmakker og Onninen har hatt en fantastisk utvikling de siste to årene. Nå slår vi sammen selskapene for å ta de neste stegene sammen på en enda bedre måte. Vi tror vi kan få til en «1+1 blir 3»-effekt der mer effektiv drift vil gjøre at kundene får bedre tjenester, sier administrerende direktør i Kesko Norge, Hilde Kristoffersen.

Finske Kesko kjøpte Byggmakker i 2005 og utvidet porteføljen innen byggevare med kjøpet av Carlsen Fritzøe i 2020. Elektrogrossisten Onninen ble kjøpt i 2016. Det finske konsernets virksomhet i Norge består i dag av Byggmakker med 89 byggevarehus, Onninen med grossistvirksomhet og 18 utsalg, samt Elfag-kjeden med 110 medlemsbedrifter.

– Vi gjør dette grepet for å forenkle hverdagen både til kundene og fagfolkene våre. Det skal være enkelt og effektivt å være kunde hos oss. Dette blir felles for våre tre kundekonsepter Byggmakker, Onninen og Elfag, som ellers vil fremstå med ulikt innhold. Merkevarene vil bestå, og vi vil i de neste årene investere i å bygge dem videre. Raymond Gabrielsen vil fortsette som leder av Byggmakker, mens Jørn-Are Bergh styrer skuta videre for Onninen, sier Kristoffersen.

Kesko har ambisjoner om fortsatt vekst i Norge.

– Vi er hele tiden på jakt etter spennende oppkjøpskandidater. Skal vi lykkes med å integrere nye virksomheter, må vi ha en solid plattform i bunn, og det får vi nå, fortsetter Kristoffersen.