Steinar Røine er nytt æresmedlem i Norsk Betongforening. Foto: Norsk Betongforening.

Betongforeningens æresmedlemskap til Steinar Røine

Steinar Røine er nytt æresmedlem i Norsk Betongforening.

Æresmedlemskapet ble delt ut under Norsk Betongdag, som arrangeres på Clarion Hotel & Congress på Gardermoen torsdag denne uken.

 – Prisvinneren kjennetegnes først og fremst som en som alltid arbeider for at betongbransjen skal ha et godt renomme, være miljøvennlig og at betong skal være et førstevalg der dette er naturlig, sa styreleder Eivind Heimdal i Norsk Betongforening, før prisen ble delt ut.

Røine har en lang og innholdsrik karriere i leverandørdelen til bygg- og anleggsbransjen og er fremdeles aktiv, nå utelukkende fokusert på betongfaget og miljø.

I juryens begrunnelse står det blant annet at Røine alltid har hatt stor interesse av betong som materiale, og han har veiledet arkitekter for å benytte spesielle betonger og utfordrende betongoverflater. Han beskrives også som systematisk og dyktig i sitt arbeide og han har strenge krav til betongutførelse. Røine har ifølge Betongforeningen også stor interesse for betongteknologi, kvalitet og miljøarbeid rundt betong.

 – Han har gjennom sitt lange virke i betongbransjen bygget opp et betydelig nettverk. Dette nettverket har han brukt aktivt når han i mange år har deltatt i gode, faglige møter, kurs og seminarer. Han har bidratt sterkt til en kompetanseheving innen betong, både internt i egen bransje, men også eksternt hos entreprenører, leverandører, rådgivende ingeniører, arkitekter, byggherrer og mange andre som jobber i bransjen, sa Eivind Heimdal.

Steinar Røine har vært innom forskjellige stillinger i betongbransjen blant annet prosjektleder, prosjektsjef, produksjonssjef og daglig leder. Nå jobber han med betongteknologi.

Røine har jobbet i mange år hos to av de største landsdekkende betongelementleverandørene (Contiga AS og Spenncon AS) og har ifølge juryen vært sentral i å utvikle verktøy som gir et objektivt og faktabasert bilde av betongens miljøegenskaper.

– I en årrekke har han vært engasjert i fagkomiteen og miljøkomiteen i Norsk Betongforening og var i flere år en meget engasjert leder av Miljøkomiteen. Han er svært dyktig og flink på fagkunnskap, sa Heimdal.

Steinar Røine kunne ikke være til stede da æresmedlemskapet ble delt ut under Norsk Betongdag.