Slik skal etter planen utbyggingen av Radisson Blu Plaza bli. Illustrasjon: Halvorsen & Reine AS

Avventer Plaza-utvidelse

Før koronautbruddet var det kun måneder før hotellet Radisson Blu Plaza var klar til å starte utbyggingen som skulle sørge for at hotellet igjen blir Norges største hotell. Nå er den økonomiske situasjonen snudd på hodet. – Vi avventer nå, uttaler hotelldirektør Tarje Hellebust til Dagens Næringsliv.

I Byggeindustrien nr 5 ble utbyggingsplanene til Radisson Blu Plaza omtalt.

Ved å bygge et tilbygg over Sonia Henie-salen på 14 etasjer og 12.000 kvadratmeter skulle hotellet igjen innta toppen av tronen som Norges største hotell. Den tittelen innehar for tiden Clarion Hotel The Hub.

Det ble siktet på byggestart i juli/august 2020. Tilbygget skal etter planen få form som et "mini-Plaza", og Radisson Blu Plaza vil etter at prosjektet er ferdigstilt få 900 rom.

Det er Wenaasgruppen som eier Radisson Blu Plaza. Entreprenøren Betonmast opplyste i mars at de har en utviklingsavtale med byggherren, men det var på daværende tidspunkt ikke skrevet noen kontrakt.

Til Dagens Næringsliv (DN) uttaler hotelldirektør Tarje Hellebust at hotellet nå avventer den videre prosessen. DN melder lørdag at Radisson Blu Plaza har fått tildelt 6.482.836 kroner i mars fra statens kontantstøtteordning. Hotellet er for tiden stengt og hotelldirektøren uttaler til DN at tapene er enorme.

Radisson Blu Plaza er for tiden stengt. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Til Byggeindustrien skriver Hellebust i en e-post at han hverken kan bekrefte eller avkrefte igangsettelsesdato for utbyggingsprosjektet på nåværende tidspunkt.

– Vi håper naturligvis å være tilbake i normal drift så snart som mulig, men når dette vil skje har vi ikke oversikt over og er heller ikke villig til å spekulere rundt, skriver han til Byggeindustrien.