Illustrasjon: Hamperokken ArkitekturIllustrasjon: Hamperokken ArkitekturIllustrasjon: Hamperokken ArkitekturIllustrasjon: Hamperokken Arkitektur

Stordalen vil bygge 17 etasjer i Tromsø

Nordic Choice Hotels og eier Petter Stordalen ønsker å bygge et nytt hotell på opptil 17 etasjer i Tromsø sentrum.

Det skriver Nord24.no i en artikkel tirsdag.

Utbyggingsplanene, som ble presentert tirsdag formiddag uken, omfatter bygging av et opptil 17 etasjer høyt hotell med konferanselokaler i Kaigata 3 i Tromsø, nord for det gamle Havnebygget og foran Tromsø kunstforening og Radisson.

Nord24 forutser at utbyggingsplanene vil være kontroversielle. Hotellet ligger like ved bygg som er omfattet av vernetiltak. Nordnorsk kunstmuseum er fredet etter kulturminneloven, og Holmboebrygga nord for bygget er vernet i reguleringsplanen.

Hotellet er et samarbeid mellom Nordic Choice Hotels, Realinvest, som står bak Meierikvartalet i Tromsø, og Profio.

Utbyggingsplanene kommer, ifølge Nord24-artikkelen, i to varianter. Et alternativ er 13 etasjer høyt, og et er 17 etasjer høyt. I det laveste alternativet vil konferanseavdelingen ha et overbygg, men med 17 etasjer er disse uten overbygning og hotellet er også smalere, slik at en mindre del av sjøfronten bygges igjen.

Nord24 skriver videre at hotellet er planlagt med rundt 240 rom og 250 kvadratmeter konferansesal. Nordic Choice Hotels håper på byggestart i 2022.