Mestergruppen økte med 26 prosent

Byggekonsernet Mestergruppen hadde i 2007 en totalomsetning på 2,55 milliarder kroner og et resultat før skatt på 141 millioner.

 

En økning i omsetning og resultat på hhv 534 millioner kroner og 77,5 millioner i forhold til fjoråret.

- Konsernets utvikling er meget bra. Til tross for høye og hyppige prisøkninger gjennom hele 2007, har omsetningsøkningen vært fenomenal og Mestergruppen med datterselskap har tatt markedsandeler i et stadig pressende og konkurranseutsatt marked, sier administrerende direktør i Mestergruppen, Johnny R. Kristiansen. - Vi ser en positiv utvikling blant våre egeneide selskap som står for mer enn 65 % av resultatet i 2007, tilføyer Kristiansen.

En totaløkning i salg av byggevarer på 24 %, er nær det dobbelte av TBF sitt tall for bransjen iflg. statistikk for 2007.

Konsernets resultat er i 2007 belastet med 2,9 mill kroner i nedskrivning av goodwill.
Egenkapitalprosent i konsernet er 36 % og totalrentabiliteten var 22 %. Resultatet før skatt inkluderer gevinster ved salg av aksjer på ca 35 mill kroner.

Kjeder
Mestergruppens egeneide huskjeder har nok en gang lagt bak seg et godt år. Mesterhus og Systemhus igangsatte totalt 2662 enheter i 2007. For 9 år på rad ble Mesterhus største boligbygger med 1808 igangsatte enheter og Systemhus hadde den beste statistikken på 21 år og endte godt innenfor de 10 største boligbyggerne med 854 igangsatte enheter. I tillegg til egne kjeder selges også varer til seks samarbeidende huskjeder.

Byggevarekjeden Byggeriet hadde ved utgangen av året over 100 medlemmer og feiret i 2007 sitt 20 års jubileum.

Vekst
Fortsatt vekst i volum er essensielt for Mestergruppen. En hovedforutsetning i Mestergruppens vekststrategi er å selge mer til eksisterende kunder i tillegg til å nå nye kundegrupper og utvikle nye kjedekonsepter.

- For å fortsette å vokse med samme takt i tiden fremover, må vi kjøpe eller ”etablere” ny omsetning i tillegg til å øke vårt salg til eksisterende kunder. I Mestergruppen arbeider vi aktivt med utarbeidelse av planer knyttet til oppkjøp eller nyetableringer av byggevarehus/kjeder for ytterligere å posisjonere oss og ta markedsandeler, fremholder Kristiansen, og nevner Mestergruppens satsning på Forus i Rogaland der byggingen av nytt lager og byggevarehus på til sammen ca 9 000 m2 er godt i gang.

Ihht Mestergruppens strategi om dobling av omsetning hvert 5 – 6 år, ligger vi godt foran denne med 26 % omsetningsvekst fra 2006 til 2007. Dobling av omsetning ble oppnådd i perioden 2001 – 2006.

For å hjelpe våre kunder med tomter til boligbygging opprettet Mestergruppen i 2005 tomteutviklingsselskapet MG Prosjekt som pr 2007 sitter med ca 600 tomter på hånd. I tillegg har vi gjennom Partner Tre Invest AS og sammen med Kruse Smith AS og Øgreid Eiendom AS investert i tomteområdene Tastarustå og Madla med et totalt utbyggingspotensiale på ca 1300 boenheter, avslutter Kristiansen.

2008
2008 har startet meget bra. Pr februar ser vi en økning i konsernets omsetning på 11 %. Igangsetting og salg av boliger viser imidlertid en nedadgående trend.

Omstrukturering
Det vil i 2008, gjeldende fra 1. april, skje en omstrukturering av forretningsområdene (FO) i Mestergruppen. Vi går fra 4 til 5 områder ved at tidligere forretningsområde Handel splittes i Handel Engros og Egeneide Byggevarehus. I tillegg legges forretningsområdet Prosjekteringskompetanse inn i Kjede Bolig og byggevarekjeden Byggeriet går ut fra Kjeder til eget forretningsområdet, Kjede Byggevarer.

Det er med tiltredelse 1. april 2008, ansatt ny Markedsdirektør og Innkjøpsdirektør for å komplettere og styrke innkjøpsfunksjonen og forretningsområdet Handel Engros.