Illustrasjonsfoto: Jarle Vegard Brynhildsen/Viken fylkeskommune

Viken fylkeskommune lyser ut asfaltkontrakter for 250 kilometer vei

Viken fylkeskommune skal legge omtrent 218.500 tonn asfalt på fylkesveiene i gamle Akershus, Buskerud og Østfold i løpet av 2020, og lyser nå ut syv asfaltkontrakter.

Det skriver Viken fylkeskommune i en pressemelding på sine nettsider.

I området Follo og Østfold skal fylkeskommunen legge omtrent 89.000 tonn asfalt, og lyser i den forbindelse ut to kontrakter. På Romerike og i kommunene Jevnaker og Lunner lyser de også ut to kontrakter. Her skal fylkeskommunen legge til sammen omtrent 46.500 tonn asfalt. I Buskerud, Svelvik, og kommunene Asker og Bærum lyser fylkeskommunen ut tre kontrakter på til sammen rundt 83.000 tonn asfalt.

Den ene av kontaktene for området Romerike og kommunene Jevnaker og Lunner er en forsterkningskontrakt med flere strekninger som fylkeskommunen skal dypstabilisere.

– Dypstabilisering vil si at eksisterende asfalt fjernes, og det gjøres forsterkninger av veien, før asfalten legges tilbake. Da får vi en mer stabil øvre del av veikroppen, sier Hilde Heieren, prosjekteringsleder for asfalt og veimerking i Viken fylkeskommune, i pressemeldingen.

Tre strekninger i Follo og Østfold skal også dypstabiliseres, heter det videre i meldingen.

Tre av syv kontrakter har andre tildelingskriterier i tillegg til pris. Dette er kriterier som går på blant annet ekstra tiltak for bedre kvalitet og hensyn til miljøet. Entreprenørene kan velge å tilby disse kriteriene og får et prosentvist fratrekk i konkurransesummen, skriver Viken fylkeskommune