Ny bærekraftsleder i HeidelbergCement

Tonje Hagen Geiran er ansatt som ny Sustainability Manager Norway i HeidelbergCement Northern Europe (HC NE).

Hagen Geiran startet opp 3. juni og får ansvar for konsernets bærekraftsarbeid i Norge. Hagen Geiran vil ha ansvar for å følge og koordinere de norske virksomhetene i HC NE; Norcem, NorBetong, Norstone, Norsk Stein, Contiga og Renor.

Per Brevik, direktør for bærekraft og alternativt brensel i HeidelbergCement Northern Europe, er godt fornøyd med ansettelsen.

- Tonje har med sin bakgrunn fra Klima- og miljødepartementet med seg verdifull kunnskap for oss; ikke minst med hensyn til regelverk og politiske prosesser. Vi er inne i en tid hvor det skjer mye spennende i industrien. CCS-prosjektet for Norcem i Brevik er et eksempel. Karbonfangst og lagring er etter min mening helt nødvendig for vår industri, og pioner-prosjektet vil kunne få stor betydning også utenfor sementindustrien, sier han i en pressemelding.

- I tillegg er det generelt et stadig økende fokus på bærekraft, ikke minst i forhold til byggematerialenes fotavtrykk. Dette medfører at vi i enda sterkere grad må jobbe med disse spørsmålene, og det krever at vi har tilgang til de beste ressursene for å sikre vår posisjon i forhold til konkurrerende produkter, legger Brevik til.

Hagen Geiran ser fram til å ta fatt på de nye arbeidsoppgavene i sementindustrien.

- Jeg ser fram til å begynne å jobbe med miljø og -bærekraftsarbeidet i HeidelbergCement. Det er et stort industriselskap med globalt fotavtrykk. Konsernet satser mye på bærekraft, og jeg ser fram til å være med å utvikle konsernets ambisiøse målsettinger i årene fremover, sier hun. 

HeidelbergCement Northern Europe har offensive ambisjoner når det gjelder miljø og bærekraft. Innen 2030 er målet å levere karbonnøytrale betongprodukter sett i et livsløpsperspektiv.