Illustrasjon: Voll Arkitekter

Arthur Buchardt til Oslo med verdens høyeste trehus

Arthur Buchardt kommer denne uken til Den nasjonale konferansen for trearkitektur for å presenterte Mjøstårnet, som blir verdens høyeste bygning når det står ferdig i 2018.

Det skriver Treakriktektur i en pressemelding.

Eiendomsinvestoren møter onsdag både Karl-Heinz Weiss fra det australske eiendoms- og utbyggerselskapet Lend Lease som er regjerende verdensmester med Forté Living Building, og bergensarkitekten Marina Trifkovic fra Artec arkitekter og ingeniører som overtar verdensrekorden om kort tid i Bergen med Treet. Arkitekten Geir Brendeland som hadde verdensrekorden i Trondheim i 2005 deltar også på konferansen, heter det i pressemeldingen.

Mjøstårnet skal, ifølge meldingen, bli et 66 meter høyt bygg på 17 etasjer.

Det første byggetrinnet skal stå ferdig i 2018, med en kostnadsramme på 450 millioner kroner. Alt bygges i tre. Når Mjøstårnet blir ferdig, vil det være 22 meter høyere enn Treet i Bergen, skriver Trearkitektur.

Arthur Buchardt presenterte byggeplanene for Ringsaker-politikerne og pressen forrige uke, og avslørte at bygget skal romme 50 hotellrom, 21 leiligheter, kontorarealer og restaurant. I neste byggetrinn vil Buchardt bygge ytterligere tre leilighetsbygg med leiligheter og mulig et kommunalt basseng. Voll Arkitekter skal være engasjert i prosjektet, og bygget blir, ifølge pressemeldingen, et nullutslippbygg.