Byggingen av "Treet" i Bergen er endelig i gang. De 48 første modulene som vil utgjøre de fire første etasjene har nå ankommet Bergen. I løpet av fire dager skal de være montert (foto: Sweco webkamera).

Byggingen av verdens høyeste trehus er i gang

─ Som å bygge med lego, sier prosjektsjef Ole Kleppe i BOB Eiendomsutvikling. Du kan følge monteringen «live» via webkamera.

Første båtlast med moduler til verdens høyeste trehus har ankommet Bergen. Stablingen av 48 moduler for de fire første etasjene av bygget «Treet», som skal bli 14 etasjer høy, er nå i full gang. 

Bygget monteres i tre faser; 1.-5. etasje, 6.-10. etasje og 11.-14. etasje.

─ Prinsippet er at vi stabler moduler i fire etasjer og bygger limtrekonstruksjonen rundt og lager en plattform i femte etasje og fortsetter så videre med stabling av moduler, forklarer prosjektsjef Kleppe.

Monteringen startet mandag morgen og hvis alt går etter planen skal modulene for de fire første etasjene være på plass torsdag. Deretter igangsettes limtremontasjen som vil pågå fram til desember før en ny leveranse av moduler vil ankomme Bergen i januar-februar neste år.

─ Det vil ta litt tid å montere limtreet og bygge plattformen i femte etasje. Det å stable moduler går kjapt og leilighetene er nesten klare til innflytting når de er montert, sier han.

Høsten 2015 skal bygget stå ferdig.

─ Når alle etasjer er montert og på plass, vil vi gå i gang med å montere balkonger og det skal bygges en glassfasade for å beskytte limtrekonstruksjonen mot vær og vind, opplyser Kleppe.

─ Hvem utfører montasjen?

─ Det er modulleverandøren Kodumaja fra Estland som utfører modulmontasjen, mens Moelven Limtre skal montere limtrekonstruksjonen, sier han.

Via webkamera kan du nå følge monteringen av verdens høyeste trehus «live».

─ Byggingen av verdens høyeste trehus er i gang og logistikken så langt fungerer veldig bra. Dette er som å bygge med lego, selv om toleransene er svært knappe. Vi har jobbet med prosjektet siden 2007 og det er en stor milepæl for BOB at vi nå endelig er i gang, sier han.

Her kan du se en videopresentasjon av konseptet bak verdens høyeste trehus.