Toppmøte om trebygg i Oslo

Arkitektene bak de to siste verdensrekordholderne og den kommende verdensrekordholderen for høye leilighetsbygg i tre møtes alle på den nasjonale konferansen for trearkitektur i Oslo.

Det skriver Trearkitektur i en pressemelding tirsdag.

I dag står verdens høyeste leilighetsbygg i massivtre i Australia, men rekorden blir straks slått av Norge, med «Treet» i Bergen. 10. juni møtes arkitektene for begge byggene på den tredje nasjonale konferansen for trearkitektur. Arkitektene som holdt verdensrekorden før Australia er også med.

I år er fokus for konferansen større leilighetskomplekser bygget i tre. Til konferansen kommer det gigantiske eiendoms- og utbyggerselskapet Lend Lease for å presentere «Forté Living», det som i dag er verdens høyeste leilighetsblokk i tre i ti etasjer og en høyde på 32 meter. Leilighetskomplekset ligger i Melbourne i Australia, og har 23 leiligheter.

Til konferansen kommer også arkitekt Marina Trifkovic ved Artec arkitekter og ingeniører, som snart overtar verdensrekorden med «Treet», en boligblokk i Bergen på 51 meter og 14 etasjer, bygget i blant annet moduler og rammeverk i limtre. Bygget, som blir verdens høyeste trebygg, eies av Bergen og omegn boligbyggelag (BOB). Det skal stå ferdig i løpet av året i år.

Under konferansen skjer en internasjonalt stafettveksling innen trearkitekturen, der Norge tar stafettpinnen tilbake fra australierne, heter det i pressemeldingen. Norge tok nemlig først gang rekorden i 2005. Den gangen bygget de to norske arkitektene Geir Brendeland og Olav Kristoffersen verdens høyeste boligblokk i Trondheim, med bærende konstruksjon av massivt tre i 5 etasjer.