Arthur Buchardt vil realisere planene om et storhotell ved Strandparken i Brumunddal. Han mener beliggenheten er ideell (illustrasjon: Atelier Holthe).

Buchardt vil bygge storhotell i Brumunddal

Arthur Buchardt har kastet seg inn i planene om å bygge et storhotell ved mjøskanten i Brumunddal. Hotellet kan stå ferdig i 2018.

Hamar Arbeiderblad skriver at Arthur Buchardt torsdag presenterte planene. Det var brumunddølen Leif Atle Viken som for to år siden lanserte ideen om et storhotell ved mjøskanten i Brumunddal.

– Beliggenheten er ideell. Som nærmeste nabo til den nye, kommende firefelts E6, nabo til ny ekspressbussterminal, og ti minutters gange langs ny elvepromenade i Brumunddal til jernbanestasjonen. Med ny E6 og ny jernbane vil vegen til Gardermoen og Oslo bli kort, uttalte Viken til ostlendingen.no den gangen.

Nå har Buchardt kastet seg på prosjektet og ønsker å videreføre Vikens prosjekt. Målet er at hotellet skal stå verdig i 2018.

- Behovet for et slikt bygg er til stede. Det ligger nærme E6, og beliggenheten er attraktiv. Det skjer en stor utvikling i Ringsaker om dagen. Hadde jeg fått et lignende tilbud fra Hamar eller Gjøvik, så hadde jeg sagt nei. Det måtte være Ringsaker, sier han til Hamar Arbeiderblad.

I løpet av våren og sommeren skal planene for Brumunddals mest spektakulære signalbygg formes og saken skal sluttbehandles av Ringsaker kommune.