Arbeidere på eksplosjonsstedet får hjelp

Tre polske anleggsarbeidere var så nær eksplosjonen på Geilo onsdag at de kjente den på kroppen og ble truffet av små steiner. Nå får de tilbud om hjelp.

– Vi og en annen sto oppe på et stillas i rett linje til eksplosjonen. En annen sto på bakken under oss, sier anleggsarbeideren Artur Kurek til Bergens Tidende.

Kurek og de to landsmennene jobber for et arbeidsformidlingsfirma, men de vet ikke hvem som hadde leid dem inn til arbeidet på Geilo. Han forteller at de befant seg på den andre siden av jernbanelinjen da eksplosivene detonerte, og alle forteller de at de kjente eksplosjonen i hele kroppen og at de ble truffet av små steiner.

– Vi var i sjokk, men jeg så at det var noen som tok opp telefonen og ringte politiet, sier Kurek.

Sammen dro de tilbake til boligen de har bodd i mens de har jobbet på Geilo i sommer. De sov dårlig natt til torsdag, og sier ingen har kommet for å snakke med dem.

Ordfører Tony Arild Kjøl i Hol kommune sier imidlertid i 12-tiden torsdag at kommunens kriseteam er i kontakt med de tre anleggsarbeiderne. Han kan ikke svare på hvorfor det tok så lang tid å ta kontakt med dem.

– Det kan jeg ikke svare på. Det er klart det er vanskelig for både oss og politiet å ha komplett oversikt, men vi har informert gjennom mange kanaler at kriseteamet er på Bardøla Høyfjellshotell, sier Kjøl.