Ambisiøs konkurranse for Lilletorget 1

I en åpen, internasjonal design- og innovasjonskonkurranse arrangert i samarbeid med FutureBuilt, setter Entra lista høyt for Lilletorget.

Det skriver FutureBuilt i en pressemelding på sine nettsider.

Målet med konkurransen skal være å få et plusshus, basert på cradle to cradle-prinsipper og med Outstanding-karakter i BREEAM-NOR. Prosjektet skal ta i bruk innovative løsninger og konsepter, og samtidig realiseres innenfor rammer som gjør det konkurransedyktig i markedet, heter det i konkurransen utlyst av Entra og FutureBuilt.

– Her trengs det både kloke hoder, dyktige hender, bred kompetanse og evne til å jobbe tverrfaglig, sier Dag Christer Øverland i Entra, og retter utfordringen mot hele bransjen, både nasjonalt og internasjonalt.

– Vi har vist at det er mulig å bygge plusshus ved Powerhouse Kjørbo. Nå skal vi ta et skritt videre og vise at det også er mulig i den tette byen. Framtiden er Urban, sier Øverland i pressemeldingen.

Konkurransen er en totrinns-konkurranse med fokus på innovasjon, hvor første fase er konseptuell. Modellen er hentet fra Nordic Built-/FutureBuilt-konkurransen om Posthuset i 2012.