Entras nye Powerhouse i Trondheim får en spesiell form, og tårner over naboene. Illustrasjon: Snøhetta

Ja til 43 meters Powerhouse i Trondheim

Formannskapet i Trondheim kommune har sagt ja til et 43 meter høyt bygg på Brattørkaia i Trøndelag-hovedstaden.

Det skriver Adresseavisen i en artikkel på sine nettsider.

Det planlagt 43 meter høye signalbygget Powerhouse på Brattørkaia i Trondheim kan nå behandles i bystyret etter at formannskapet i kommunen stemte ned forslag om å redusere høyden. SV, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne (MDG) ønsket å redusere høyden på bygget med fire meter, men ble nedstemt av Ap, Høyre og Frp.

Illustrasjon: Snøhetta


Byggingen av det 43 meter høye plusshuset vil, ifølge adressa.no, kreve en endring i reguleringsbestemmelsen for området, som i dag har en høydebegrensning på 27 meter.

Varaordfører Knut Fagerbakke (SV) fremmet i formannskapet forslag på vegne av SV, Venstre, KrF og MDG om å redusere bygget med fire meter - eller en etasje.

– Dette blir et vakkert bygg, som vi ønsker skal bygges. Men den foreslåtte takhøyden er i drøyeste laget. Det blir fem meter høyere enn hotellet (Clarion Hotell & Kongress). Vårt forslag om å redusere med en etasje vil ikke ødelegge noe for muligheten til å utnytte enegrien av sollys på samme måte som i det opprinnelige forslaget, sa Fagerbakke.

SV, V, KrF og MDG argumenterte alle med at de ønsker et plusshus velkommen på Brattøra, men har problemer med høyden på bygget.