Mer Powerhouse-suksess?

Formannskapet i Trondheim har nå gitt grønt lys til en utbygging av det 43 meter høye Powerhouse-bygget på Brattørkaia i Midt-Norges hovedstad. Med dette er Powerhouse-alliansen enda et skritt nærmere en realisering av sitt nye prestisjebygg.

Aktørene bak Powerhouse-konseptet, Hydro, ZERO, Skanska, Snøhetta, Entra og Asplan Viak, ble tidligere år ferdig med utbyggingen av sitt første prosjekt gjennom en totalrehabilitering av Kjørbo-prosjektet i Bærum. Dette ble en stor suksess, og er verdens første rehabiliterte plusshus. Powerhouse Kjørbo har vakt stort interesse både i Norge og internasjonalt, og en rekke personer og selskaper har den senere tiden besøkt bygget, som nå er i full drift.

Alliansen har i lengre tid også arbeidet med planene om realiseringen av et plusshus i Trondheim. Dette spektakulære bygget har vært gjennom en omfattende prosess, der det også har blitt gjort flere justeringer underveis.

Blant annet har politikerne hatt noen problemer med de første utformingene. Enkelte mente det ble for høyt og omfattende. Dermed ble høyden og utformingen endret noe, og nå har endelig forslag blitt godkjent av formannskapet, og prosjektet er klart til videre behandling i bystyret, mot stemmene til SV, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne. Disse ønsker også prosjektet velkomment, men ønsker en ytterligere redusering av høyden.

Med dette vedtaket har man kommet et godt stykke videre, og det skal bli spennende å se den videre behandlingen både i kommunen og hos utbyggerne.

Det er nemlig et omfattende prosjekt som nå planlegges – som også inneholder en rekke spenstige løsninger. Mange vil si det nærmest er galskap å kunne realisere et plusshus så langt nord, men alliansen mener det skal være fullt ut gjennomførbart.

Vi håper alliansen får stablet på bena et godt konsept og at vi vil se en realisering om ikke altfor lenge.

Dette er en utbygging som vil bli fulgt tett både i Norge og en rekke steder rundt om i verden. Ved siden av den spektakulære utformingen, får bygget en flott beliggenhet, og vil inneholde en rekke tekniske spennende og nyskapende løsninger.