Johan Sigurd Røvik (fra venstre), Torstein Fjerdingen Iselvmo og Geir Johan Einang i MT-Byggteknikk er kunde nummer 400 som tar i bruk SmartDok til blant annet timeregistering. Foto: Ascella

400 entreprenører bruker Smartdok

Den norske datafangstapplikasjonen Smartdok har 15.000 brukere i Norden.

Det skriver Smartdok-utvikler Ascella i en pressemelding fredag.

Det mobil- og webbaserte systemet nådde, ifølge pressemeldingen, en milepæl da Stjørdal-bedriften MT-Byggteknikk ble kunde nummer 400. Ascella har økt kundemassen fra 300 til 400 på ganske nøyaktig ett år. Nå er selskapet også etablert i Sverige med kontor i Stockholm.

Mange muligheter

Smartdok dekker områder som blant annet timer, varer, transport, verktøy og det meste som omhandler dokumentasjon for bygg- og anleggsbransjen, heter det i pressemeldingen.

– Vi var ute etter et system som ikke bare var et verktøy for timeregistrering, men som også gir muligheter for dokumentasjon både på skjema og bilder. Det var dessuten en fordel at systemet enkelt kunne integreres opp mot vårt lønns og regnskapssystem, sier drift- og prosjektansvarlig Torstein Fjerdingen Iselvmo hos MT-Byggteknikk.

Iselvmo forteller videre at en avgjørende faktor var at datafangsten i Smartdok også kan utføres via telefonen.

– Dette er viktig for oss når vi skal være a jour med faktureringen. Samtidig gir det oss bedre kontroll og oppfølging av egen produksjon. Men også sikker lagring av data er viktig, og det får vi ved bruk av Smartdok. MT-Byggteknikk er et selskap i stor vekst, og med stor ordrereserve. Dette gjør det ennå viktigere med et godt system for timefangst, og oppfølging av dokumentasjon fremover, sier han.

Ser til Sverige

Markeds- og salgsansvarlig Per Tore Hansen i Ascella uttaler i pressemeldingen at han mener potensialet fortsatt er stort i Norge for Smartdok. I fjor etablerte Finnmark-baserte Ascella seg med kontor i Stockholm for å også ta grep om det svenske markedet.

– Våre ambisjoner om videre vekst har ført til at vi har etablert oss i Sverige med et eget salgskontor som jobber med salg av Smartdok til svenske entreprenører. Å vokse krever ressurser og vi ansetter nye medarbeidere i takt med veksten for å sikre at våre kunder har en oppdatert løsning og samtidig kunne være en pålitelig leverandør, sier Hansen.