Ferdigplen

Hvordan behandler jeg ferdigplen fra første stund etter at den er lagt. Jeg skal legge den i juni, og vil også komme tilå være en del bort i juli. Det blir lagt på forholdene -sandgrunn, 15 cm.potetjord (litt leireholdig)og 5 cm.finere jord oppe på det laget. Er disse forholdene gode nok når det er ren sandgrunn under. Hvilken gresstype skal jeg bruke når jeg bor nærmere fjellområder? Jeg ønsker en så fin plen som mulig.

Sylvia

Hei Sylvia

Det høres ut til at jordgrunnlaget er bra sålfremt leirjorden er oppspedd med sand og torv. Husk at røttene går mellom 7-10 cm ned i jorden og at de må ha forhold som de kan "puste" i samt trekke opp vann.

Etter at plenen er rullet ut, er det viktig at du valser over området - noe som sørger for at gressrøttene får god kontakt med underlaget.

Husk å være nøye med vanning. Plenen bør holdes jevnt fuktig og i starten er det derfor best å vanne ofte og lite, fremfor sjelden og mye. I tørt varmt vær bør det vannes formiddag samt ettermiddag.

Hvis du plasserer ut på plenen, f.eks. en "fryseboks til syltetøy el.l.", som har like stor åpning som bunnflate, kan du merke av 1,5 cm opp fra bunnen på denne og stoppe vanningen når vannmengden har nådd merket.

La plenen slippe store belastninger de første ukene etter legging. Du kan klippe første gang etter ca. 20 dager, men da ikke lavere klippehøyde enn

3,5 cm. Gjødsle jorden innen du legger plenen. All gjødsling skal stoppe etter St. Hans (senest månedsskiftet juni/juli)

Lykke til med plenen!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss