Baderomsplater fra Jackon

På Bygg Reis Deg lanserte Jackon nye baderomsplater. Stadig flere oppdager nå hvor elendig gips egner seg til baderom. Nå blir det lett å forme drømmebadet ved å bruke andre typer materialer, sier Bengt Bøyesen i Jackon AS til Byggeindustrien.

Flere har vært på oss for å lage noe for baderom, og nå har vi funnet løsningen. Vi presenterer en helt ny generasjon membranplater for våtrom. Det er flere konkurrenter på dette området, men ved å velge xps-kjerne med pusset overflate vil man få et godt resultat for baderom. Vi tror derfor at vårt produkt vil falle godt ut i konkurransen, sier han som påpeker at det er viktig å vurdere alternativer når man skal ta beslutninger om materialvalg i våtrom.

Skadeproblemene i slike rom utgjør flere milliarder kroner i året, fortsetter han.
Ellers er det stor interesse for byggesystemene basert på polystyrenisolasjon (EPS). Jackon har ekspandert veldig i de senere år. Det produseres fra tre fabrikker i Norge og fem fabrikker i Sverige samt fra flere bedrifter i Europa. I fjor økte omsetningen til 1,6 milliarder kroner - en økning fra 1,2 året før. Det er 500 ansatte i bedriften - 150 av dem arbeider i Norge.