Tronrud Bygg innstilt på Nesøya skole

Tronrud Bygg AS er innstilt som hovedentreprenør for bygging av ny Nesøya skole i Asker. Kontraktsummen vil ende på rundt 153 millioner kroner (inkl. mva).

Nesøya skole skal utvides til en fullverdig 3-parallell barneskole. Dette realiseres ved at eksisterende skole rives, og erstattes av ett nybygg på totalt 11.000m2 brutto. I tillegg til tradisjonelle skolefunksjoner inneholder nybygget idrettshall og parkeringskjeller.

Prosjektet innehar mange elementer i råbyggfasen. Pelefundamentering med både stål og betongpeler, direktefundamentering til fjell og spunting mot eksisterende vei. Bygget er for øvrig planlagt reist med plasstøpte betongkonstruksjoner å prefabrikkerte betong og stål konstruksjoner. I tillegg skal det etableres brønnpark i parkeringskjeller.

Byggestart er februar/mars 2013, ferdigstillelse bygg desember 2014. Elever vil flytte over til ny skole i januar 2015 og deretter vil eksisterende skole bli revet og utomhusarbeider ferdigstilt.

- Vi er meget godt fornøyd med å vinne denne kontrakten. Gjennom tidligere skoleprosjekter, både med Asker og Bærum kommune, har vi tilegnet oss god kunnskap om skolebygg som vi tar med oss inn i dette prosjektet, sier Paal Engebretsen, daglig leder i Tronrud Bygg.

Nesøya skole er planlagt med en kompakt bygningskropp, som gir enkelte utfordringer til planlegging og utførelse av prosessen.

- Det å bygge i tilknytning til eksisterende skole og i ett boligfelt stedkommer også utfordringer, men med dyktige ledere som kan og har håndtert dette tidligere, er vi trygge på at vi sammen med oppdragsgiver skal få dette til på en god måte, legger Engebretsen til.

- Ett prosjekt i denne størrelse er ideelt for oss, og passer godt i vår prosjektportefølje.

Konkurransen var også denne gang stor. Sju entreprenører ga tilbud på arbeidene. Det var store variasjoner mellom laveste og høysete tilbyder, men to entreprenører skiller seg ut. Differansen mellom Tronrud Bygg og Bermingrud var på ca 1 prosent, avslutter Engebretsen.