Nye leieavtaler på Bryn-Helsfyr

Bryn-Helsfyr-samarbeidet melder om 10 inngåtte leieavtaler på totalt 18.350 kvm i området.

Fem virksomheter flytter inn fra andre områder, en reforhandler i samme bygg og fire flytter internt på Bryn-Helsfyr.

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) inngikk nylig leieavtale med Oslo Areal for 12.000 av totalt 20.000 kvm i Grensesvingen 7. Direktoratet flytter skrått over gaten fra Strømsveien 96, der det har hatt tilhold i over 20 år, i desember 2014. I mellomtiden skal Grensesvingen 7 totalrehabiliteres og miljøtilpasses for energiklasse A og karakteren Excellent i BREEAM NOR-systemet.

God kommunikasjon
– Vi valgte Grensesvingen 7 og Helsfyr etter en totalvurdering, hvor et tungtveiende hensyn var å vise at det går an å bygge miljøvennlig og fremtidsrettet også i eldre lokaler. Dessuten er Helsfyr veldig bra når det gjelder offentlig kommunikasjon, sier Klif-direktør Ellen Hambro.

Inn- og internflytting
Entra melder om to nye og en reforhandlet leieavtale i Grenseveien 92, et signalbygg på 12 etasjer ved aksen mellom Grenseveien og E6. Yara Praxair har reforhandlet sin leieavtale på 1300 kvm kontorer. Sabra Tours flytter fra Oslo sentrum til 700 kvm, mens Inwido Norway etablerer seg i Oslo ved å leie 300 kvm i bygget. Det er dermed ca 4000 kvm ledig areal fordelt på tre av etasjene i Grenseveien 92.

Samtidig har Bryn Eiendom inngått seks nye leieavtaler i sine bygg på Bryn-Helsfyr.

Jeld-Wen Norge (Swedoor) har nylig flyttet fra Gjerdumsvei i Nydalen til 818 kvm i Nils Hansens vei 2. Alt om Bar leier ca 800 kvm i Nils Hansens vei 14 fra 1. november 2012. Selskapet flytter fra Verkseier Furulunds vei på Alnabru. OneStop Reporting skal flytte fra Spireaveien på Løren til 273 kvm i Østensjøveien 36, med leiestart 1. oktober 2012. Bilfinger Berger Civil har etablert kontor i Norge, og valgte 254 kvm i Østensjøveien 36.

CBA (Commercial Banking Applications AS) har flyttet fra Brynsallen til 857 kvm i Østensjøveien 34, og blir dermed værende på Bryn-Helsfyr. Det samme gjelder Diabetesforbundet, som skal flytte fra Østensjøveien 29 til 1072 kvm i Østensjøveien 18, med leiestart 1. januar 2013.

– Klif er en stor virksomhet med 20 års erfaring med Bryn-Helsfyr, og det er veldig positivt at de føyer seg inn i rekken av virksomheter som velger å bli her når kontrakten går ut. Det er også gledelig at nye virksomheter flytter inn fra andre områder, sier Per Kristian Lundquist, talsmann for Bryn-Helsfyr-samarbeidet.