Frp nede på 10-tallet

Frp stuper 3,6 prosentpoeng og får 10,7 prosents oppslutning i en ny meningsmåling. Oppslutningen er så lav at det truer sjansene for borgerlig flertall i 2013.

Det viser Opinion Perducos stortingsmåling, som er utført for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) i februar.

Arbeiderpartiet går tilbake 2,5 prosentpoeng, men har fortsatt støtte fra 35,8 prosent av de spurte. Høyre går fram 1,3 prosentpoeng til 29,1 prosents oppslutning.

Også samtlige småpartier går fram. Sosialistisk Venstreparti gjør det best med en framgang på 1,7 prosentpoeng til 6,2 prosent. Senterpartiet er igjen over sperregrensen med en framgang på 0,4 til 4,3 prosent. Kristelig Folkeparti får 6,2 prosent og Venstre får 5,3 prosent, begge har en framgang på 1,1 prosentpoeng.

– Vår tilbakegang er den samme som den samlede framgangen for Høyre, KrF og Venstre. Slik sett dreier dette seg om velgervandring på borgerlig side, sier Frps nestleder Per Arne Olsen til ANB.

Dersom målingen hadde vært valg, ville det blitt borgerlig flertall med bare to mandaters overvekt. De rødgrønne ville fått 83 plasser på Stortinget, tre færre enn i dag.

– Det kan bli sperregrensen som avgjør i 2013. Med et Ap på rundt 35 prosent og SV og Sp godt over sperregrensen kan rødgrønn valgseier være i sikte, sier valgforsker Frank Aarebrot. (©NTB