Norges fliseksperter hjelper deg

Boken Alt om flislegging er mye mer enn en dekorativ coffee table bok

Selv om den er utgitt av SINTEF Byggforsk i samarbeid med Byggkeramikkforeningen, og er et oppslags - og arbeidsverktøy for profesjonelle aktører i bygg- og flisbransjen, skjemmer den ikke ut verken husets frue eller herre om den ligger fremme på bordet.

- Tenk etter hvor mange profesjonelle aktører det er som bruker store ressurser og mye markedskompetanse på å få oss til å kjøpe flisproduktene deres. Markedsføringen er jo tøffere enn den vi påvirkes av fra møbel- og sportsbransjen. Antagelig er det flere flisofile blant oss enn vi har ant, noe den økende omsetningen av varig vakre og vedlikeholdsfrie overflater ute og inne tyder på, sier seniorforsker Arne Nesje, hovedforfatter av Alt om Flislegging og sekretariatsleder i Byggkeramikkforeningen (BKF).

Han kan mye om fliser, kunnskap som han altså nå deler med alle som vil vite mer om flisenes innerste hemmeligheter. Nesten gratis, om du skal en tur til Bygg Reis Deg.

- Det vil føre for langt å gå inn på hva boken omhandler av flisfakta, sier Arne Nesje.

- Boken heter jo Alt om… Men kanskje det skulle vært litt mer om flislegging i svømmebasseng? Vel, kanskje i neste opplag. Men uansett om du lever av, eller bare er nysgjerrig på alt om terrassefliser, garasjegulvfliser, trappefliser, fasadefliser, kjøkken- og våtromsfliser, gulv inne og ute, fliser på vegg eller tak - ja i det hele tatt. Om metoder, verktøy, festemidler, temperatur - og fuktutfordringer, vil du finne svar på alt dette i boken.