Byggestart for Thoragården

Byggearbeidene av Thoragården i Melhus sentrum har startet. Dermed er Norgeshus og medlemmet Primahus Entreprenør i gang med stedets største bygg.

– Dette er et stort og viktig prosjekt både for Melhus og Norgeshus, sier Dag Runar Båtvik som er administrerende direktør i Norgeshus as. Nybygget på 9500 kvadratmeter vil inneholde 25 leiligheter og 4500 kvadratmeter næringsareal, og vil koste omlag 162 millioner kroner.

Godt samarbeid
– Selv om jeg har noen sommerfugler i magen, føler jeg meg veldig trygg på at gjennomføringen skal gå etter planen. Vi har samarbeidet om store prosjekter med Primahus tidligere blant annet om Eplehagen og Idegården som begge ligger i Melhus sentrum. Det er både hyggelig og betryggende å ha en så stor entreprenør i Norgeshuskjeden, fremholder Båtvik.

Gabriel Bjørseth som er daglig leder i Primahus Entreprenør, forteller at selskapet har vært utålmodig etter å komme i gang.

– Vi er derfor svært fornøyd med å komme i gang med byggingen. Fremdriften er tøff, sier Bjørseth som opplyser at næringsarealene skal stå ferdig 1. desember 2012, mens leilighetene blir innflytningsklare senest mars 2013.

Totalentreprise
Primahus Entreprenør har forhandlet frem en kontrakt om totalentreprise på 140 millioner kroner. Thoragården blir dermed det største prosjektet for bedriften frem til nå.

– Vi har byggeprosjekter over hele sentrale Midt-Norge men trives godt med prosjektene på Melhus, sier Bjørseth som opplyser at Primahus Entreprenør som har kontoradresse i Stjørdal, også har ansatte som bor på Melhus og oppover Gauldalen.

Populært og attraktiv
Joar Winther er daglig leder i Primahus Bolig og daglig leder for Thoragården as.

Han opplyser at alle leilighetene er solgt, og at store deler av næringsarealene er utleid.

– Dette blir et moderne og fremtidsrettet bygg både når det gjelder de tekniske løsningene og arkitekturen. Hele bygget får lavenergistandard som betyr at det blir lave driftskostnader for både beboerne og næringsvirksomhetene. Det blir vannbårent varmesystem basert på grunnvarme, avslutter Winther.