Nytt gulvsliperprogram fra Tyrolit

Tyrolit Hydrostress er nå på markedet med et helt nytt gulvsliperprogram.

De nye gulvsliperne skal være lette å bruke, tidsbesparende og robuste.

Programmet består av fire gulvslipere, to vacuumsystemer og tre standard verktøy.

– Med de nye Premium*** gulvsliperne tilbyr Tyrolit Hydrostress en komplett systemløsning for betongsliping og fjerning av vanskelig overflatebelegg. Avhengig av overflaten, kan maskinene utføre både grov og fin sliping og det universelle verktøyet kan brukes på alle 4 modellene. GT1*** (fjerning av belegg), GT2*** (grovsliping) og GT3*** (finsliping), heter det i en pressemlding fra selskapet.

To av de fire maskinene, FGE270*** og FGE400***, leveres med én slipetallerken som skal sikre

høy avvirkning. De to andre maskinene FGE450*** og FGE530***, er hver utstyrt med tre slipetallerkener som beveger seg i motsatt retning av hoved-tallerkenen (planitær bevegelse). Fordelen med denne driften er at den sørger for en jevn overflate.

– Slipekraften og avvirkningen for disse nye PREMIUM*** gulvsliperne er også meget bra. Den fleksible støvkappen sørger for optimal kontakt mellom slipesegmentene og underlaget. Støvavsuget blir også optimalt, skriver de i meldingen.

Maskinene kan demonteres til håndterbare deler uten bruk av verktøy, hvilket er tidsbesparende og gjør dem enkle å transportere. En patentert verktøyinnfestning gjør montasje eller bytte av verktøy hurtig.

- Det funksjonelle designet og ”plug & play” systemet gjør også maskinene enkle å betjene. De kjører med en fast omdreiningshastighet og med lavt vibrasjons og lydnivå, melder selskapet.

Betongsliperen FGE270 kan med noe tilleggsutstyr bygges om til kantsliper. Vakuumsystemene VCE2600D*** og VCE4000D*** gjør arbeidsoppgavene ren og støvfri

– Et solid materialvalg og nøye gjennomtenkt design tillater høy belastning. Dette er med på å redusere kravet til vedlikehold og service til et minimum. De ny betongsliperne fra Tyrolit Hydrostress har derfor en lang driftstid, skriver selskapet.

Maskinenes størrelse og fleksibilitet (hoved dia. mellom 250 og 600mm) gjør dem passende for fjerning av overflatebelegg (epoxy, lakk, maling, sparkel og lim), sliping av betong (avretting og bearbeiding av nye og gamle overflater).