Tungvekter ny teknisk sjef i Nordbohus

Nordbohus har ansatt Torry Eilertsen (34) som ny teknisk sjef.

Han snakker nordlending, men sier han er fra Surnadal på Nordmøre. Han regnes som rolig og snill, men har vært en av Norges beste boksere i super tungvektsklassen. Men først og fremst er Nordbohus sin nye tekniske sjef, Torry Eilertsen (34), en mann som kjenner livet på byggeplassen og liker å lede både prosjekt og mennesker.

Eilertsen er sivilingeniør fra konstruksjonslinja ved Bygg og miljøteknikk, NTNU og har i tillegg Master of Management ved BI. Etter endt utdanning gikk han gradene hos en av Norges største boligutviklere, JM Byggholt. Han startet som trainee, og fikk deretter jobbe tett i konsernets mange avdelinger. Marked, entreprenørskap, boligutvikling, og med flere samordnings- og utviklingsprosesser.

– Jeg likte alt, jobbet mest med entreprenør, men i og med at jeg var innom alle avdelinger, fikk jeg sett problemstillingene fra alle sidene. Derfor fikk jeg veldig tidlig en helhetsforståelse av utfordringene i en byggeprosess, forteller Eilertsen.

– I løpet av tida der, ble jeg veldig klar over at jeg liker å lede mennesker. Gi dem rammer og utviklingsmuligheter samtidig som en hele tida har fokus på forbedring og forenkling. Det er dette som er mitt fokus som teknisk sjef i Nordbohus også. Vi skal gjøre hverdagen enklest mulig for forhandlerne våre og for tømrerne ute på byggeplassen. Da handler det om gode og robuste løsninger og så handler det om kommunikasjon, sier han.

– Hvorfor valgte du Nordbohus?

– Kontoret er i vekst i forhold til antall folk og hvilke tjenester en skal tilby. Det er spennende å være med på det fra startgropa. Utvikling og planlegging av arbeidsoppgaver er noe jeg brenner for, sier han.

Nordbohus støtter seg på verdiene Blid, Engasjert, Strukturert og Trygg – BEST.

– Jeg fikk fort tanker om at direktør Per Arne Bakken og markedssjef Stian Moursund begge er B og E, mens jeg fyller S og T i verdisettet, sier han.

– Men du er jo utvilsomt blid og engasjert også?

– Jo, jeg har et stabilt godt humør, men mange vil nok karakterisere meg som en rolig og ryddig type. Eller altså da strukturert og trygg. Jeg tror mennesker utvikler seg best med tydelige oppgaver og trygge rammer, hvis ikke blir det kaos, sier han.

Kaos er av de ord en absolutt ikke kommer på å tenke på i møte med den 1m 92 høye og 120 kg lette tidligere tungvektsbokseren som nå skal lede ei avdeling med 20 ansatte; ingeniører, arkitekter og tekniske tegnere. Med sin bassrørst utstråler han ro.

– Ja, det er sjelden jeg mister hodet. Jeg er analytisk også i forhold til menneskelige relasjoner, sier han.

– Hvordan håper du at det skal merkes at det nå er en tidligere bokser som fyller teknisk-sjefstolen hos Nordbohus?

– Jeg er nok en annen person enn min forgjenger Tore Kvande. Jeg har en annen bakgrunn og en annen tilnærming til ting. Tore gjorde en kjempejobb med å få på plass et solid byggesystem. Nå skal vi ta det videre og jeg håper ansatte, forhandlere og kunder vil merke en større forutsigbarhet både ved hjelp av byggesystemet og de internrutiner som vi jobber med nå. Dessuten håper jeg at min tverrfaglige bakgrunn og kjennskapen til det som skjer på byggeplassen, vil gjøre Nordbohus enda bedre. Jeg ønsker å være en god sparringpartner for de rundt meg, sier han.

– Ja, apropos sparring. Hvor god bokser var du egentlig?

– På norsk nivå var jeg ganske god. Jeg var ei stund ranka som nummer to i min vektklasse. Jeg hadde bra teknikk og hurtighet, men litt for mye nerver. Jeg ble for redd for konsekvensene, ja rett og slett redd for å vinne. Jeg hadde vel ikke nok dødsforakt, var nok for glad i folk skal du se, smiler Eilertsen.