Coop bygger i Mo i Rana

Coop Norge Eiendom, Coop Helgeland og Norsk Bransjesenter går sammen om å bygge handelspark i Mo i Rana.

Mo Handelspark skal stå ferdig 1. juli neste år og hovedentreprisekontrakt er inngått med det Trondheims-baserte firmaet Hent.

Utbyggingen er på rundt 21.000 kvadratmeter. Plantasjen er allerede på plass og til sammen vil handelsparken når den står ferdig bli på opp mot 25.000 kvadratmeter. Mo Handelspark består av et område på 61 mål utenfor Mo sentrum og fullt utbygd har den et potensial på opp mot 31.000 kvadratmeter.

Samvirkelaget Coop Helgeland skal inn i bygget med en Coop Extra, en Coop Extra Bygg, og Coop Elektro og en kafé. Til sammen vil Coop helgeland fylle 13.000 kvadratmeter.

- Dette er en utbygging som trengs i Mo og som er framtidsrettet. For vår del vil det innebære 40 nye og varige arbeidsplasser, sier administrerende direktør i samvirkelaget, Odd Harald Ribe. Han legger til at utbyggingen vil være med å forsterke Mo i Rana som regionhovedstad.

De resterende 7.600 kvadratmeterne skal fylles av andre aktører. Hvilke andre aktører som kommer er ikke endelig avklart. – Mo er Nord-Norges tredje største by og et område i utvikling. Potensielle leietakere er i kontakt med oss, og vi er ikke redd for at deler av bygget skal bli stående tomt, sier Trond Aasgård i Norsk Bransjesenter.

Siste del av prosjekteringen er nå under utførelse og grunnarbeidene vil starte i mars. Finansieringen er gitt gjennom Sparebanken Nord-Norge.