Novapoint leder til alle veier

Med sin Novapoint Farled-applikasjon har Vianova Systems komplettert sin målsetning om å gjøre Novapoint til prosjekteringsverktøy for alle transport- og samferdselsformål.

Novapoint er kanskje for de fleste mest kjent som prosjekteringsverktøy for vei- og gateanlegg. På det området er Novapoint Veg det desidert markedsledende verktøyet i Norden, i tillegg til at det brukes i stor grad også i mange andre europeiske land.

Færre kjenner til Novapoint Jernbane og Novapoint Luftfart. Ikke desto mindre er dette verktøy som både Jernbaneverket og Avinor her hjemme, og mange tilsvarende utenlandske virksomheter, bruker i sin prosjektering av nasjonale og internasjonale jernbaneanlegg og lufthavner.

Med Novapoint Farled kompletteres Vianovas satsing på samferdselsområdene, en visjon selskapet har hatt helt siden starten for over 20 år siden.

Etter anskaffelse av Novapoint Farled både av det Norske Kystverket og Finske Sjøfartsverket, samt Shanghai Port Authorities, forsterkes nå satsingen internasjonalt på det maritime samferdselsområdet.

Novapoint Farled (eller Novapoint Waterway som det heter på engelsk) er blitt utviklet i samarbeid med det Finske Sjøfartsverket for å prosjektere farleder, inkludert automatisk kontroll mot internasjonale standarder.

Applikasjonen er det eneste CAD-baserte verktøyet i sitt slag på det internasjonale markedet.

Med Novapoint Farled effektiviseres prosjekteringen av farleder på sjøen gjennom standardisering av prosjekteringsprosessen og optimalisering av prosjekteringstiden, noe som både gir tryggere og mer pålitelige prosjekteringsresultater.

Novapoint Farled er et kraftig program for prosjektering av farleder, kanaler, grøfter og bassenger, inkludert mudring og fjerning av oppmudret masse. Funksjonaliteten dekker de fleste aspekter innen «vannveiprosjektering»; fra dimensjonering av fartøyers størrelse, til tegningsproduksjon, analyser og rapporter.