Glava selger næringspark

Glava selger seg ned i Østfold Næringspark AS. 

Glava får tradisjonsrik eiendomsutvikler som medeier i Østfold Næringspark AS: Höegh Eiendom blir ny hovedaksjonær i Østfold Næringspark AS i Askim med 70 prosent av aksjene i selskapet.

- Etter å ha utviklet Østfold Næringspark i mer enn 20 år i egen regi, er det med stor glede vi nå får med oss en profesjonell eiendomsutvikler på eiersiden i Østfold Næringspark, sier JonKarlsen, adm. direktør i Glava AS.

Glava vil fremdeles eie 30 prosent av aksjene i Østfold Næringspark. Det er gjennom selskapet Ski Parkinvest AS, hvor Höegh Eiendom eier 67 prosent av aksjene, at aksjene i Østfold Næringspark AS kjøpes. Ski Parkinvest eier og drifter Ski Næringspark.

- Höegh vil sammen med Glava kunne bringe utviklingen av næringsparken og Askim videre. I valget av kjøper var Höeghs erfaring fra drift av næringspark kombinert med en langsiktig investeringshorisont viktige momenter, sier Karlsen.

Som produsent og totalleverandør av isolasjonsprodukter og tilhørende produkter ønsker Glava fremover å rette økt fokus på vekst innenfor kjernevirksomheten.

Höegh Eiendom har vokst kraftig de senere år, og utvidet satsingen fra i hovedsak å omfatte sentrale eiendommer i Oslo til mer utviklingseiendom. Selskapet kjøpte i 2006 eiendommene til Peterson-konsernet i Moss, hvor det skal gjennomføres omfattende utviklingsprosjekter. I 2007 kjøpte selskapet tidligere Vinmonopolets eiendom på Hasle i Oslo (Arcus) hvor det også skal gjennomføres omfattende utvikling.

- Vi opplever Østfold Næringspark som en spennende eiendom hvor vi ser synergier i forhold til Ski Næringspark som vi har eid og utviklet siden 1997, sier en engasjert Erik Lund, adm. direktør i Höegh Eiendom AS.

Glava kjøpte Norletts anlegg i Askim i 1987, og har siden utviklet anlegget til det som i dag er Østfold Næringspark med en samlet bygningsmasse på 32.000 kvadratmeter fordelt på kontor og lager, og en tomt på 113 dekar.