- Positivt fra Kleppa

- Rådgivende Ingeniørers Forening er fornøyd med at Kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa mottok RIFs bekymringsmelding om TEK på en positiv måte, sier RIF-sjef Siri Legernes.

Resultatet av møtet er at departementet nå ønsker at Statens byggeteknisk etat (BE) setter seg ned sammen med RIF og Sintef allerede den 13. desember og starter første del i en prosess for å se på beregningsmodellen på nytt.

- At vi nå får til en god prosess omkring energieffektivisering i næringsbygg skyldes at det er lagt inn mye ressurser og et flott arbeid av RIF ekspertene Ida Bryn i Erichsen & Horgen AS og Jon Viking Thunes i Opticonsult, sier adm. dir Siri Legernes i RIF.

RIF støtter regjeringens målsetting om redusert energibruk i bygg og økt satsing på produksjon av fornybar energi, som et ledd i den overordnete målsettingen om å redusere de totale klimagassutslippene. Foreningen støtter også intensjonen i revidert forskrift om krav til byggverk og produkter til byggverk (TEK) om 25 prosent reduksjon i energibehovet i nye bygg. Energieffektivisering er det mest lønnsomme og miljøvennlige virkemiddelet for å oppnå lavere utslipp av CO2.

RIF har hatt enkelte kritiske bemerkninger til metoden som er valgt for å nå målsettingen i revidert forskrift om krav til byggverk og produkter til byggverk (TEK). Beregningene fra Erichsen og Horgen og Opticonsult viser at verken rammemodell eller tiltaksmodell med omfordeling synes skjerpende i forhold til etablert praksis, skriver RIF på sine nettsider.

Les mer om saken her

Nye energiforskrifter - et viktig første steg