Alan Walker fikk spesialtillatelse til å spille inn sin siste musikkvideo til låten "Fake a smile" i Follobanen. Skjermdump: Alan Walker

Den norske verdensstjernen spilte inn musikkvideo i Follobane-tunnel

Entrperenøren Acciona Ghella JV og Bane NOR stanset arbeidene da Alan Walker spilte inn sin nye musikkvideo i Blix-tunnelen på Follobanen i sommer. Fredag var det verdenspremiere.

Bane NOR opplyser at det ikke var en opplagt sak at Alan Walker og teamet hans fikk tilgang tunnelen i sommer.

– Det krevdes full stans i arbeidet i de aktuelle områdene, og både entreprenøren AGJV og Bane NOR stilte med betydelige sikkerhetsressurser for å sikre mot alle eventualiteter for et slikt unikt «stunt», skriver Bane NOR i en melding.

Alan Walker er en av Norges største globale superstjerner. Bergenseren på 23 år slo igjennom i 2015 med singelen «Faded».

Han har senere turnert med Rihanna og Justin Bieber og har rundt 40 millioner følgere på sosiale medier. I 2019 ble han kåret til «Årets Spellemann», og videoene med hans elektroniske dansemusikk er registrert med ca ni milliarder avspillinger på You Tube.

– Alan Walkers videoer er også berømte som særpregede historier, med eksotiske og spektakulære lokasjoner. Det var derfor ikke tilfeldig at hans team festet seg ved det unike visuelle med Follobanens tunneler. Klippene fra en spektakulær og særegent lyssatt tunnel inngår i den nye videoen sammen med flere andre meget spesielle lokasjoner i Norge, skriver Bane NOR