Disse er valgt for å lage mulighetsstudie for Metodistkirken på Grünerløkka

Enerhaugen arkitektkontor, Byantroplogene og Afry er nå valgt ut til å lage mulighetsstudie for Metodistkirken på Grünerløkka.

- 21 team meldte sin interesse for å utføre mulighetsstudien for Metodistkirken på Grünerløkka. Stiftelsen Betanien Oslo har nå gitt oppdraget til Enerhaugen arkitektkontor, Byantroplogene og Afry, skriver FutureBuilt på sine nettsider. Teamet på sju personer består av både arkitekter, antropologer og tekniske fag.

De innkomne forslagene ble vurdert på teamsammensetning, oppgaveforståelse, metode og prosess, der vinnerteamet scorer godt på alle punktene. I tillegg inneholdt søknaden overbevisende referanser, både i form av byggeprosjekter og ikke minst prosesser. Komiteen kom til enighet etter to møter.

– Vi i Byantropologene er glade for å kunne bidra til å sikre den sosiale bærekraften i prosjektet gjennom aktiv bruk av vår metodiske verktøykasse. Vi er kulturelle oversettere som vil oversette brukernes behov til arkitektene og klimarådgiverne i teamet, som har større fokus på de fysiske og tekniske løsningene. Sammen vil vi kunne utvikle et bærekraftig prosjekt, sier Katja Bratseth fra Byantropologene til FutureBuilt.

Metodistkirken på Grünerløkka er Oslos eldste frikirke og ligger på Olaf Ryes plass i Thorvald Meyers gate 56 A. Kirkebygget ble tegnet av Albert Unger og innviet i 1874.