Tunkvartalet, Lørenskog. Illustrasjon: Spor Arkitekter.

Byggestart for Peab på Tunkvartalet

Tunkvartalet på Skårer Syd i Lørenskog har hatt en vellykket salgsstart, og nå har Tunveien Eiendom, som eies av Peab Eiendomsutvikling og Usbl, besluttet byggestart i prosjektet.

Peab er totalentreprenør for første byggetrinn, og starter nå oppføringen av 105 leiligheter, som skal være innflyttingsklare i løpet av 2021, skriver entreprenøren i en pressemelding.

Tunkvartalets første trinn består av ulike typer leiligheter i varierende størrelse. Her blir det alt fra ettroms til femroms leiligheter, i størrelser fra 30 til 121 kvadratmeter. I kjelleren blir det garasjeanlegg. Totalt skal Peab bygge rundt 16.000 kvadratmeter, hvorav 7.000 kvadratmeter blir under bakken. Totalentreprisen har en verdi på 259 millioner kroner eks. mva.

− Vi setter stor pris på å få tillit fra byggherren til å bygge dette fine boligprosjektet. Vårt mål er at vi skal ha godt fornøyde boligkjøpere ved overtakelse og innflytting om to års tid. Solid planlegging og koordinering er områder vi vil legge ekstra vekt på, spesielt med tanke på at det samtidig vil være mye annen utbygging i området. Godt samarbeid med andre aktører og kommunen underveis blir essensielt for fremdrift og gjennomføring, sier prosjektsjef Torbjørn Mehus i Peab Bygg.

Spor Arkitekter har tegnet Tunkvartalet, som får flott beliggenhet i rolige og landlige omgivelser. Alle leilighetene blir gjennomgående lyse og moderne, og får blant annet vannbåret gulvvarme, i tillegg til solrik balkong eller markterrasse. Det er også planlagt et tun i midten av leilighetsbyggene.

− Tunpaviljongen blir et felles og hyggelig møtested for beboerne, der det er muligheter for aktiviteter både inne og ute. Paviljongen er uisolert, men en vedovn vil gjøre rommet koselig og lunt, forteller Roar Viken, prosjektleder i Usbl og representant for byggherren Tunveien Eiendom.

Tunveien Eiendom er deleid med 50 prosent av Boligbyggelaget Usbl og 50 prosent av Peab Eiendomsutvikling.

− Vi planlegger for utbygging av totalt 380 nye boliger i Tunkvartalet. Det er hyggelig å konstatere at salget på første trinn har vært så bra at vi nå kan starte å bygge. Neste trinn legges ut for salg i slutten av første kvartal 2020, sier administrerende direktør Henning Hanevold i Peab Eiendomsutvikling.