Administrerende direktør Hilde Nordskogen og teknikkdirektør Lars Løkke i WSP. Foto: WSP

UnionConsult blir til WSP Teknikk

Det tverrfaglige rådgivermiljøet i UnionConsult-selskapene, som ble en del av WSP i fjor, bytter nå navn og blir en del av WSPs offisielle merkevare.

Det skriver WSP i en pressemelding mandag.

– Vi har hatt UnionConsult med på laget siden oppkjøpet våren 2018, og er glade for å få samlet flere av våre dyktige medarbeidere inn under samme merkevare, sier Hilde Nordskogen, administrerende direktør i WSP.

Etter flere oppkjøp og solid organisk vekst de siste årene har WSP nå omtrent 600 medarbeidere fordelt på kontorer over hele landet. Gjennom oppkjøpet av UnionConsult ble WSP i Norge en tverrfaglig rådgiver. I dag har selskapet tunge fagmiljøer innen prosjektledelse og prosjektering, heter det i pressemeldingen.

– Vi i WSP lever for å bistå private og offentlige aktører i bygg- og anleggsbransjen med høy kompetanse og profesjonalitet, og å bidra til at samfunnet vårt utvikles på rett måte. Denne omprofileringen vil bidra til at WSP blir en enda sterkere aktør i denne bransjen i Norge, sier Nordskogen.

På verdensbasis har WSP 48.000 medarbeidere fordelt på kontorer i 40 land.

– Gjennom denne omprofileringen knyttes gamle UnionConsult enda tettere til resten av WSP i Norge, men også til WSP ute i verden, som bare er en Skype-samtale unna. Det er noe av det som er så unikt med WSP – samhandlingen og samarbeidet står så utrolig sterkt, også på tvers av landegrensene, uttaler Lars Løkke, leder av forretningsområdet teknikk i WSP.

UnionConsult Gruppen AS ble kjøpt opp av WSP Norge i mars 2018. Det er UnionConsult-selskapene i gruppen som omfattes av omprofileringen den 4. mars, heter det i pressemeldingen. Organisasjonsnumrene endres ikke. Arkitekturmiljøene samles og fortsetter videre under merkevaren RiK Arkitektur, skriver WSP.