Per Quang Fjellstad er ansatt som salgsleder i Catenda.

Catenda ansetter salgsleder med internasjonal erfaring

– Potensialet for norskutviklede løsninger bygd på åpenBIM rettet mot en global byggenæring i rask transformasjon, er rett og slett enormt, sier Per Quang Fjellstad som startet i jobben 1. august.

Fjellstad er utdannet sivilmarkedsfører med en MBA fra BI og har mer enn ti års erfaring fra industriutvikling, maritim, vann- og avløpsindustrien. Både fra Sørøst-Asia og Kina hvor han blant annet har vært med på to større fabrikkutbygninger som en del av prosjekteringsteamet.

– Gjennom fabrikkutbygningene i Asia så jeg hvor analogt og tungvint alt foregikk. Samhandling og prosjektstyring kunne åpenbart effektiviseres. Jeg er derfor ikke i tvil om at en samhandlingsplattform som bimsync vil kunne revolusjonere måten alle bygger på, sier Fjellstad i en pressemelding fra Catenda.

Enklere, etterprøvbart og fremtidsrettet

Fjellstad mener at den dypeste endringer på sikt vil ligge i å utnytte de mange mulighetene som ligger i en «digital tvilling.» Altså en nøyaktig, helhetlig og skalerbar digital kopi av det bygde og alle dets respektive små og store komponenter.

– En digital tvilling vil ikke bare gjøre det langt enklere å gjøre endringer, rette opp feil og forbedre designet, på tvers av byggeprosessen. En digital tvilling bygd på åpne formater vil også åpne for uante muligheter i drifts- og vedlikeholdsfasen. Selv om det er vanskelig å spå hva en eksponentiell utvikling vil gi oss av tekniske løsninger, skal du ikke ha mye fantasi for å forstå at for eksempel «Internet Of Things» vil forandre måten vi bruker, vedlikeholder og «skjønner» våre på bygg på, sier Fjellstad.

En plattform med uante muligheter

For at dagens muligheter - og de man ser konturene av i fremtiden - skal kunne realiseres, tror Fjellstad at to ting er avgjørende; de må bygges på åpne og frie formater og de må på sikt evne å ta opp i seg alle behov. Være seg lokal byggeskikk eller spesielle krav i det respektive markedet plattformen skal brukes.

– Catendas samhandlingsplattform «bimsync» er helt fra bunnen av er bygd på åpenBIM som kjerne. Dette gjør plattformen - og grensesnittet - åpent, kompatibelt og fullt av muligheter, uansett hva man en gang i fremtiden måtte ønske å benytte den digitale tvillingen til. I tillegg tror jeg det faktum at bimsync er en av de eldste og mest utprøvde samhandlingsplattformene på markedet, er en stor fordel, sier Fjellstad.

At bimsync har et godt fotfeste i det norske markedet tror Fjellstad gjør selskapet rigget for å kapre markedsandeler også på verdensmarkedet. I en økonomi som den franske representerer for eksempel byggeindustrien i underkant av 5 prosent av brutto nasjonalprodukt. Dette er et marked hvor Catenda har klart å kapre en av de aller største aktørene i sterk konkurranse med de største programvareleverandørene.

Ta høyde for kulturelle aspekter

Håvard Bell, daglig leder og med-gründer i Catenda, er av den oppfatning at det framover vil bli viktige å ta høyde for modenhet, kulturforskjeller og respektere ulike behov. Innsikt og forståelse er nøkkelen for å få til nettopp dette.

– Det fine med Fjellstad er at han bringer med seg langt mer enn bred salgserfaring. Vi ser for oss at hans mangfoldige bakgrunn blir viktig for Catenda i tiden fremover. Vi ser jo at det blir et stadig viktigere moment å kunne forstå andre kulturer i dybden. Og da tenker vi ikke bare på ulike lands og kontinenters kulturer, men også de mange forskjellige kulturene vi finner innenfor de respektive fagene. Å forstå og møte disse forskjellene er viktige for Catenda i dag, men kommer til å bli enda viktigere i morgendagens marked, avslutter Bell.