Jan Myhre, prosjektdirektør for Statsbygg-prosjektet Digibygg.

Statsbygg vil ta flere sjanser

Statsbygg ønsker å ta sjansen på nye og uprøvde løsninger for å bidra til å drive den norske byggenæringen fremover.

– Det går for sakte der ute, og elefanten i rommet, sett fra mitt ståsted, er at vi i dag bruker en kontraktstandard som ble utviklet før internettets fødsel. I dag tar vi digitale krav og presser og tvinger dem inn i gamle gjennomføringsmodeller. Vi må tenke nytt, sier Jan Myhre, prosjektdirektør for Statsbygg-prosjektet Digibygg.

Myhre etterlyser et helt motsatt fokus, hvor man tar utgangspunkt i de mulighetene som digitalisering og nybyggeteknologi gir, og deretter se på hva slags bygg man er i stand til å reise i samspill og dialog med brukerne.

Digibygg ble lansert i desember i fjor, og skal være Norges mest moderne og høyteknologiske bygg. Det heldigitale bygget skal bygges smart og effektivt, men først og fremst er prosjektet tenkt å bidra til ny kunnskap og et nytt eksempel til etterfølgelse for byggenæringen.

– Vi er villige til å mislykkes for å lykkes. I Statsbygg er vi innstilte på å ta mer risiko enn vi har gjort før, og ta ansvar for å la byggenæringen utvikle seg i riktig retning, sier Myhre.