Gjermundshaug vil ha BIM i mindre prosjekter (se video)

Daglig leder Ole Gjermundshaug i Gjermundshaug Gruppen, oppfordrer de offentlige byggherrene til og ikke vente med å ta i bruk ny teknologi i mindre anleggsprosjekter.

- Bygg ligger langt foran anlegg når det kommer til bruk av BIM og 3D-modeller. Jeg vet det brukes ved de store anleggene, men vi må få dette inn også i mindre prosjekter. Vi har lyst til å være med på den teknologiske utviklingen, vi har kompetansen og vi vet at hele bransjen vil løfte seg hvis flere får ta del i utviklingen, sa Gjermundshaug i sitt innlegg under Byggedagene.

Gjermundshaug Gruppens interesse og fokus på ny teknologi ble utløst da Gjermundshaug Anlegg fikk kontrakten med å rydde forsvarets skytefelt på Hjerkinn i 2009. Gjermundshaug måtte den gangen utvikle førerløse maskiner, noe de fortsatt holder på med.

Ifølge Ole Gjermundshaug har selskapet en organisasjon som er meget nysgjerrig på ny teknologi og de har bygget en kultur der fokus på å være tidlig med det siste av nyvinninger står sterkt.

- Skal vi henge med i dagens åpne marked må vi tenke nye løsninger for å være konkurransedyktig. Vi må tørre å brenne fingrene litt og bruke ressurser på ny teknologi. Det kan virke tungt i starten, men tar vi i bruk teknologi og er innovative, så øker også produktiviteten og lønnsomheten, sa Gjermundshaug.

Gjermundshaug Gruppen har fått internasjonal oppmerksomhet på grunn selskapets utvikling av førerløse anleggsmaskiner. Caterpillar er ett av selskapene som har vist stor interesse for teknologien Gjermundshaug benytter.

- Caterpillar har en avdeling med 60 ansatte som har jobbet med førerløse maskiner i ti år og de har ikke klart det enda. Jeg var på anleggsmaskinmesse i Las Vegas tidligere i mars. Nå har de kommet med en maskin, men den er langt bak det vi har utviklet, sa Gjermundshaug og fikk spontanapplaus fra salen.

- Det som er helt sikkert er at det om fem til ti år vil være flere som har løst denne teknologien i anleggsbransjen på lik linje med det vi nå ser på førerløse biler og busser, sa Gjermundshaug.