Daglig leder Morten W. Nielsen i Submet Construction bestrider grunnlaget for hvorfor de ble kastet ut på Nasjonalmuseet, og krever AF Gruppen for flere titalls millioner. Arkivfoto.

Har krevd opp mot hundre millioner kroner av AF Gruppen

Submet varslet nylig et gigantkrav etter at storkontrakten på Nasjonalmuseet ble hevet. De håper en løsning med AF Gruppen kan redde bedriftens framtid.

Byggeindustrien vet at Submet har lagt inn et betydelig sluttavregningskrav på flere titalls millioner kroner.

I tillegg varslet de et krav på urettmessig heving av kontrakten.

Det dreide seg totalt om summer på opp mot 100 millioner kroner.

Bakgrunnen for kravene er at AF Gruppen 22. september hevet kontrakten med Submet på Nasjonalmuseet. Årsaken var bedriftens likviditetsproblemer, og at de ifølge AF Gruppen ikke har ivaretatt sine forpliktelser.

Håper på løsning

I et intervju med Byggeindustrien nylig sa daglig leder Morten W. Nielsen i Submet Construction at han fortsatt var uenig i grunnlaget.

Han fortalte at likviditetsproblemene oppsto fordi de ikke har fått betalt for nærmere 40 millioner av utførte endringsarbeider.

Les også: Submet: - Har ikke fått betalt for utførte endringsarbeider på Nasjonalmuseet

Har hatt møte

Han opplyser nå at de har hatt et møte med AF Gruppen.

– Det er uttalt interesse fra begge parter om å finne en mulighet for en utenomrettslig løsning, men siden vi er i prosessen kan vi ikke si noe mer om saken nå, skriver Nielsen i en e-post. 

Nielsen har tidligere opplyst at Submet  er i en svært vanskelig økonomisk situasjon, og hevder bedriftens framtid står og faller på om de kan forhandle fram en løsning med AF Gruppen.

– Jeg håper vi kan få på plass en løsning slik at vi kan betale kreditorene våre og videreføre selskapets utvikling i markedet, sa Nielsen.

Er i dialog

Prosjektleder Odd Solum i AF sier de er i dialog med Submet om sluttoppgjør.

– Vi ønsker ikke å gå inn på enkeltelementer i den dialogen, sa han og la til:

– Vi opplever at vi har opptrådd ryddig overfor Submet etter at vi måtte avslutte kontrakten fordi selskapet ikke ivaretok sine kontraktsforpliktelser.

Les mer om kontraksstriden i Byggeindustrien nummer 19.

Les også: Submet på konkursens rand – kastes ut av Nasjonalmuseet

Les også: Milepel på Nasjonalmuseet