Fra venstre: Raymond Gabrielsen fra Byggmakker Handel AS, Niklas Skattum fra Skattum Handel AS, Ted Skattum fra Skattum Handel AS, Stian Strand Molstadkroken fra Skattum Handel AS og Knut Strand Jacobsen fra Byggmakker Handel AS.

Skattum utvider til Stor-Oslo med to nye Byggmakker-butikker

Skattum Handel AS med hovedkontor på Gjøvik kjøper Byggmakkers to trelast- og byggevareutsalg på Brobekk i Oslo og på Skui i Bærum.

De to butikkene har i dag har en årlig omsetning på til sammen over 200 millioner kroner og over 50 ansatte.

– Med dette kjøpet tar vi opp konkurransen i et voksende Stor-Oslo marked, sier styreleder Ted Skattum i Skattum Handel AS.

Overtar i april

Skattum Handel AS utvider nå byggevarevirksomheten ved å kjøpe Byggmakker-kjedens to egeneide varehus i Stor-Oslo. Varehusene blir fortsatt en del av Byggmakker, men nå som kjøpmannsdrevne varehus. Overtagelsen skjer i begynnelsen av april 2016 og innebærer at Skattum får en samlet årlig omsetning på rundt 800 millioner kroner, skriver Skattum Handel i en pressemelding.

Skattum med røtter fra 1893 driver fra før 8 byggevareutsalg på Østlandet, konsentrert i Oppland og Hedmark, og konsernet tar nå Byggmakker-sats også i Oslo og Bærum. Ifølge Skattum vil kjøpet av de to butikkene styrke konkurransekraften, øke attraktiviteten for kundene, og ytterligere forsterke Byggmakker sin posisjon i Stor-Oslo.

Styrker markedsposisjonen

– Kjøpet passer oss godt, vil gi oss større volum og tilgang til et stort og interessant marked. Oslo er Europas raskest voksende hovedstad og vil vokse med 200 000 innbyggere de neste 15 årene, noe som vil kreve minst 100 000 nye boliger, uttaler styreleder i Skattum Handel AS, Ted Skattum.

– Vi leverer allerede byggevarer til prosjekter i Stor-Oslo som det nye Nasjonalmuseet og Barcode, men ønsker å styrke oss ytterligere. Da er det godt å vite at vi nå kjøper to byggevarehus som er veldrevet, godt posisjonert og som har dyktige medarbeidere.

Skattum ønsker å bidra til at varehusene blir integrert som del av en større Skattum-gruppering på Østlandet.

- Eierskiftet vil gjøre at virksomhetene kjennes igjen for de faste kundene. Samtidig er målet å styrke både logistikk og innkjøpsvilkår som vil komme både proff – og forbrukerkunder til gode. Skattum Handel AS er et samfunnsansvarlig selskap som legger til rette for rasjonelle og gode løsninger, samtidig som det legges stor vekt på at kompetanse ivaretas og utvikles i de lokale byggevarehusene. Transaksjonen innebærer også forbedringsplaner som vil styrke Byggmakker-varehusene og dermed sikre gode arbeidsplasser også i framtiden, sier Skattum.

Kjøpmannsstrategi

For Byggmakker som kjede er salget av Byggmakker-varehusene Brobekk og Skui i tråd med strategien om at butikker bør og skal drives av kjøpmenn med lokalkunnskap om marked og kundegrunnlag.

- Skattum er et langsiktig og lønnsomt selskap som vi er stolte av å samarbeide med gjennom mange titalls år, og vi kjenner hverandre godt. Vi gleder oss til å utvide og videreutvikle dette samarbeidet, sier Strand Jacobsen.