Kø på E6 ved Gjelleråsen tirsdag mot Gardermoen. Bilene står stille på det glatte føret. Foto: Karoline Riise Kristiansen / NTB scanpix

Svært glatte veier i morgenrushet rundt Oslo

Tirsdag morgen er det svært glatte veier på Østlandet. Politiet ber folk la bilen stå, E6 er sperret i Skedsmo og Kongsvingerbanen er stengt mellom Lillestrøm og Fetsund.

Politi og Vegtrafikksentralen melder om svært glatte veier flere steder på Østlandet tirsdag morgen. Flere av politidistriktene sentralt på Østlandet og så langt sør og vest som Telemark melder om glatt føre og ber folk kjøre forsiktig tirsdag.

– La bilen stå og ta toget i dag, oppfordret operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt tidlig på morgenen, melder NRK.

Deretter ble Kongsvingerbanen stengt mellom Lillestrøm og Fetsund, skriver NRK. NSB jobber med å skaffe alternativ transport, men mange busser på Romerike er innstilt på grunn av det glatte føret.

Ifølge Ruter er rundt 30 bussruter merket med «midlertidig stans».

– Det er farlig å kjøre, sier kommunikasjonssjef i Ruter, Sofie Brun.

E6 stengt

Det har vært flere utforkjøringer og kollisjoner rundt om i de glatte politidistriktene, men det er foreløpig ikke meldt om alvorlige ulykker. Ved Berger på Romerike ble E6 stengt fordi et vogntog sperret veien. Etter kort tid ble veien åpnet, men kun i ett felt.

– Det vil nok ta lang tid å komme seg til jobb i dag, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike-politiet til VG. Han sier det er så glatt at det er vanskelig å holde seg på beina og legger til at det kan være lurt å kjøre ekstra forsiktig til jobb.

– Eller ta toget i dag. Man bør nok helst gjøre det, sier Årstein. Også andre politidistrikter ber folk la bilen stå hvis de kan.

Politiet i Asker og Bærum kunne fortelle at folk enkelte steder satte fra seg bilene og gikk.

– Ta det med ro

Meteorologisk institutt varsler at «lokalt frysende regn gir glatte forhold i morgentimene».

– Det har kommet nedbør som regn de siste timene, men bakken er veldig kald. Regnet har da frosset, og det gir is flere steder, sier vakthavende meteorolog Espen Biseth Granan til Dagbladet.

Han forteller at temperaturen er ventet å stige slik at kjøreforholdene blir bedre, men hvor lang tid dette vil ta er usikkert. Det vil dessuten være store lokale variasjoner.

– Vi oppfordrer også folk til å være forsiktige og å ta det med ro, sier han. (©NTB)