Ketil Solvik-Olsen under EFCA-konferansen fredag. Foto: RIF

Solvik-Olsen åpnet internasjonal ingeniørkonferanse i Oslo

EFCA-konferansen (European Federation of Engineering Consultancy Associations) arrangers denne uken av RIF. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpnet fredag den topptunge europeiske konferansen.

Det skriver Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) i en pressemelding fredag.

RIF arrangerer den årlige konferansen for den europeiske organisasjonen for rådgivende ingeniører, EFCA, i Oslo denne uken, og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen åpnet fredag konferansen.

Solvik-Olsen fortalte om hvordan han har kjørt bil gjennom hele Norge, og hvordan regjeringen arbeider for å få til lengre horisont på planlegging og budsjettering av store vei- og jernbaneprosjekter.

– Vi ønsker mindre byråkrati, mer effektive prosesser og mest mulig igjen for pengene, sa Solvik-Olsen.

Samferdselsministeren beskrev også hvordan regjeringen nå etablerer det nye veiselskapet, for å bygge veier med mer forutsigbar og helhetlig finansiering, og han understreket viktigheten av at veinettet også vedlikeholdes godt.

– Det kan ikke lenger være slik at vi politikere bare ønsker å åpne nye strekninger, når etterslepet på vedlikehold er så stort, sa han.

140 ledere fra Norge og hele Europa deltar på EFCA-konferansen. I tillegg til samferdselsministerens innlegg, har de har blant annet fått ny innsikt i samarbeid ved offentlige anskaffelser, utviklingen mot smarte byer og hvordan andre bransjer kan lære av olje- og gassindustrien.