Betong – Seminar i planlegging av avstiving i montasjefasen – betongelementkonstruksjoner

StedTromsø, Norge
ArrangørBetongelementforeningen
Fra18.06.2015
Til18.06.2015
TidspunktTorsdag kl 10.00 - 17.00

Betongelementboken bind I Avstiving i montasjefasen gis ut i juni 2015, og er Nordens første lærebok som drøfter temaet. Bind I er det siste tilskuddet til Betongelementboka som gis ut av Betongelementforeningen og som brukes av prosjekterende i alle de nordiske landene.

Målgruppe
Seminaret er svært aktuelt for alle prosjekterende, konstruktør, kontrolleder, prosjektleder og andre med ledende funksjoner ved planlegging og gjennomføring av bygg der betongelementer brukes. Seminaret er også nyttig for prosjektledere og montasjesjefer hos entreprenørbedriftene siden det øker forståelsen for prinsippene som gjelder for planlegging og gjennomføring av montasjeprosessen.

Seminarinnhold
Dimensjonering av prefabrikkerte betongelementkonstruksjoner følger samme prinsipp som for andre typer bygg, men i tillegg skal prefabrikkerte konstruksjoner også dimensjoneres for løft, transport, lagring og montasje. Prosjektering av avstiving i montasjefasen skal ha like stor fokus som permanent fase, den første boken som går detaljert inn i dette temaet er nå her.

Midlertidig avstiving og understøttelse i montasjefasen skal oppfylle kravene i Plan og bygningsloven (PBL), herunder Forskrift om tekniske krav til byggverk(TEK). Seminaret behandler grunnleggende krav til prosjekteringen, hvilke hjelpemidler som finnes i bind I og drøfter mange av dimensjoneringseksemplene som er i boken. Seminaret tar og for seg konkrete eksempler på hvordan understøttelse og avstiving bør presenteres i prosjektdokumentasjonen, eksempelvis i produksjonsplan, montasjeplan og montasjebeskrivelser.

Program og påmelding