ÅF Advansia kjøper Four Dimensions

Gjennom kjøpet av Four Dimensions vil ÅF Advansia utvide sin kompetanse og kapasitet for å kunne påta seg utvikling av strategier og prosjektledelse for kompliserte IT-prosjekter.

ÅF Advansia er mest kjent fra prosjektledelse for store prosjekter der de har utviklet spesiell kompetanse for ledelse og styring.

Four Dimensions er et selskap som tilbyr et sett av IT rådgivingstjenester fra strategisk rådgiving til IT-ledelsen, IT-arkitektur, prosjektledelse og bistand til anskaffelser. Selskapet har i hovedsak mellomstore og store bedrifter som sine kunder, og har særlig bredde innenfor markedene reiseliv og helse. ÅF Advansia overtar alle aksjene pr 1. juli.

- I tillegg til at ÅF Advansia driver prosjektledelse for store, kompliserte prosjekter, driver de også prosjekt- og byggeledelse av andre nærings- og formålsbygg. Selskapet har blant annet hatt ansvar for utbygging av store flyplassanlegg, sykehus og næringsbygg, undervisningsbygg, kulturbygg, skriver selskapet i en pressemelding.

Spesielt de store flyplassanleggene og sykehusprosjektene har også inkludert utvikling og etablering betydelige IT-tekniske anlegg.

- Gjennom kjøp av Four Dimensions vil ÅF Advansia nå bruke sin kompetanse til ledelse og styring av store prosjekter også for å utvikle og lede etablering av rene ITanlegg. Four Dimensions som i dag har fem  erfarne ingeniører samtidig som de har engasjert en del underkonsulenter har også tidligere hatt et nært samarbeid med ÅF Advansia, heter det i meldingen.