Et sivilt helikopter med fire personer om bord krasjlandet på Hjerkinn i Dovre kommune i Oppland. Foto: NRK Hedmark og Oppland Geir Olav Slåen / NTB scanpix

Helikopter innleid av Forsvarsbygg krasjlandet

Havarikommisjonen starter tirsdag kveld undersøkelser på stedet der et helikopter krasjlandet på Hjerkinn i Dovre i Oppland. En person fikk moderate skader etter ulykken.

Politiet har startet avhør av vitner og de fem som var om bord i helikopteret, opplyser Gudbrandsdal politidistrikt tirsdag kveld.

– Det var tre menn, en kvinne og en gutt om bord, sier operasjonsleder Hallgeir Haugen til NTB.

Fire personer ble behandlet av lege på stedet for mindre skader. Helikopterpiloten ble fraktet til St. Olavs hospital. Ved 15-tiden opplyste sykehuset at mannen i 60-årene har moderate skader og at tilstanden er stabil.

Statens havarikommisjon ble rutinemessig varslet, og ankommer ulykkesstedet tirsdag kveld.

Har startet avhør

Ifølge Forsvarsbygg gikk helikopteret ned rett etter avgang klokken 12 tirsdag formiddag.

Alle de fem tok ifølge Forsvarsbygg selv kontakt med sine pårørende og varslet om hendelsen.

– Helikopteret har krasjet midt mellom to landingsplasser, ikke langt unna Forsvarets anlegg på Hjerkinn, sier Remy Skar, som bor like ved, til VG.

Flyet skal ha fløyet noen hundre meter i lufta før det styrtet.

Ukjent årsak

Årsaken til ulykken i Dovre kommune i Oppland er ikke kjent. Området sikres av politiet, og alle relevante myndigheter er varslet, deriblant Arbeidstilsynet, skriver Adresseavisen.

Helikopteret var utleid fra selskapet Pegasus til Forsvarsbygg for å utføre oppdrag på Hjerkinn-feltet. Ifølge Forsvarsbygg drev helikopteret med rutinemessig rekognosering av skytefeltet som en del av ryddingen og tilbakeføringen av det tidligere militære skytefeltet på stedet.

HRS fikk melding om ulykken klokka 12.03.