Oppgradering og rehabilitering av eksisterende bygninger

StedOslo, Norge
ArrangørNorges bygg- og eiendomsforening
Fra06.05.2014
Til07.05.2014
TidspunktTirsdag kl 9.00 - onsdag kl 15.30

Målgruppe:
Kurset er rettet mot de som arbeider med bygg- og eiendomsforvaltning på et strategisk og taktisk nivå, dvs: Byggherrer og eiendomsforvaltere, både offentlig og private, samt rådgivere, arkitekter, entreprenører, etc.

Kursomtale:
Uansett konjunktursvingninger i samfunnet så skal vi alltid ha bygninger som fungerer i forhold til de krav vi stiller. Imidlertid er det en kjensgjerning at en stor andel av bygningsmassen, og annen infrastruktur, har et stort akkumulert oppgraderingsbehov. Oppgraderingsbehovet kan grovt sett underdeles i fire forhold som følge av:

• Utsatt vedlikehold og derved etterslep

• Endringer i organisering og prosesser av det som foregår i

bygningene, og derved uhensiktsmessig arealfordeling

• Nye myndighetskrav innen miljø med fokus på energi

• Klimaendringen som gir nye påkjenninger i fremtiden

Regjeringen har, gjennom rapporten «Bygg for framtida – miljøhandlingsplan 2009-2012», beskrevet noen strategier som vil ha stor betydning for oppgradering av bygningsmassen. Blant annet antas det at ca 80 % av dagens bygningsmasse fremdeles skal være i bruk i 2050. Denne bygningsmassen skal energieffektiviseres. Regjeringens mål er å spare 8 TWH i eksisterende bygningsmasse innen 2020.

Muligheter og konsekvenser av tiltak i eksisterende bygg vil være forskjellig alt avhengig av byggeteknikk og byggeskikk fra ulike tidsperioder. Dette må være klargjort på forhånd. 

Påmeldingsfrist: 8. april

Program og påmelding