DARK til topps i Nydalen-konkurranse

DARK Arkitekter har vunnet Avantors idékonkurranse om revitalisering av Nydalens signalbygg nr. 1, Nydalsveien 28

Opprinnelig var dette Elkems hovedkontor i Nydalen. Nå skal bygningsmassen få en gjennomgripende fornyelse med blanding av kontorer og boliger.

- Den eksisterende bygningsmassen har en fantastisk beliggenhet. Det er derfor svært gledelig at juryen har valgt vårt forslag om å foreta noen store fornyelsesgrep for skape en robust, fremtidsrettet eiendom, sier prosjektleder Caroline Stokkebokjær Hjelseth i DARK Arkitekter. DARK Arkitekter har hatt et samarbeid med sitt søsterselskap på interiørsiden, Zinc, i forbindelse med utarbeidelsen av forslaget.

DARK Arkitekters forslag er mye mer enn en ansiktsløftning. Vinnerforslaget innebærer blant annet at høyblokken strippes tilbake til tilnærmet sin opprinnelige form. Ved å fjerne et atrium samt et bygg fra 1940 skapes det et åpent torgareal ut mot omgivelsene og byen. Forslaget innebærer også at høyblokken benyttes til boliger. Påbygg og tilbygg på kontorbyggene for øvrig skal skape attraktive kontorlokaler for utleie.

Juryen fastslår at DARK Arkitekter har kommet med et godt og befriende grep. Forslaget viser en optimalisert løsning, som betyr at store deler av bebyggelsen fremstår som nybygg. Forslaget forenkler bygningsstrukturen og gir ideer til mange alternative bruksområder for fremtiden.

- Avantor er en eiendomsutvikler med høye ambisjoner. Det blir spennende å samarbeide med selskapet om å videreutvikle dette spennende og krevende prosjektet, sier Caroline Stokkebokjær Hjelseth.

Den eksisterende bebyggelsen i Nydalsveien 28 er på vel 22 000 kvm BTA.