Entra inngår leiekontrakt med Amedia

Amedia har inngått en avtale med Entra Eiendom om leie av kontorlokaler i Akersgata til konsernets Oslo-baserte virksomheter.

Amedia er landets største utgiver av lokale medier. Avtalen med Entra innebærer at konsernet leier vel 6500 kvadratmeter i de to byggene i Akersgata 34 og 36. Leieavtalen er på 5 år med opsjon på ytterligere 5+5 år. Forventet innflytting er høsten 2015.

- Amedia er meget fornøyd med den løsningen som nå er valgt for samlokalisering av våre Oslo-baserte virksomheter. Vi vil få et moderne, effektivt og fleksibelt lokale som vil bidra til større samhandling og effektiv ressursutnyttelse i Amedia, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia.

Stokstad opplyser at Amedia vil flytte inn ca. 350 medarbeidere i det nye bygget, medarbeidere som i dag er spredd på tre ulike lokasjoner i Oslo sentrum. Behovet for samlokalisering ble utløst av sammenslåingen av A-pressen og Edda Media til Amedia, høsten 2012.

- Vi er svært fornøyd med at det igjen blir medievirksomhet i lokalene våre i Akersgata. Entra har bred erfaring og kompetanse med å utvikle bygg tilpasset mediebransjens krav og behov, og disse lokalene blir spesielt tilrettelagt Amedias virksomhet, sier salgs- og markedsdirektør Anders Solaas i Entra.

Solaas legger til at Entra vil dra erfaring fra de øvrige medievirksomhetene Entra jobber med, blant annet MediaCity Bergen, der de største bergensbaserte mediene samles i en medieklynge.

Kontorlokalene til Amedia er utarbeidet i to kontorbygg i Akersgata. Det ene kontorbygget, Akersgata 34, var tidligere kontor for VG og er et eldre bygg fra begynnelsen av 1900-tallet som skal rehabiliteres og pusses opp. I Akersgata 36 vil det eksisterende bygget erstattes av et nybygg på 8 etasjer. Byggene knyttes sammen med åpne etasjeplaner og felles heiser, trapper og toaletter.