Faktabasert energieffektivisering i Aberdeen

Aberdeen Asset Management har inkludert Corporate Social Responsibility (CSR) i sin virksomhetsprofil, fordi de mener det har blitt lønnsomt å drive miljøvennlig.

Når Entro nå har blitt valgt som samarbeidspartner, er det for å overvåke energiforbruket, avfallsstrømmen og karbonfotavtrykket i Aberdeens om lag 100 bygg i Norge, og å lede Aberdeen systematisk gjennom konkrete forbedringstiltak.

EOS-loggen; Entros programvare for energiovervåking, blir et viktig verktøy for å få komplett og enkel oversikt over Aberdeens nær 1,1 million kvadratmeter i Norge. Overvåkingssystemet loggfører informasjon om eiendommenes energiforbruk, avfallsstrøm og karbonutslipp. Basert på denne informasjonen kan rådgiverne i Entro enkelt analysere seg frem til konkrete tiltak som vil gi besparelser og gevinst.

- Dette er faktabasert miljøeffektivisering, sier Tor Lindholt, daglig leder i Entro.

- De rådene vi gir er basert på faktisk forbruk og utslipp, ikke generelle råd. Som regel plukker vi de eplene som henger lavest først. Investeringene som skal til for å bedre energieffektiviteten har ofte rask gevinst og noen tjener seg inn allerede i løpet av et år, legger han til.

Han merner at Aberdeen-avtalen er en del av en tydelig trend der store bedrifter får miljøaspektet mer og mer inn på toppnivå i organisasjonen. Styrer og eiere har i stadig større grad inkludert et CSR-perspektiv i virksomhetens overordnede mål.